Un primar cercetat de DNA i-a cerut prefectului să-l suspende din funcţie

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, i-a solicitat luni, prefectului de Suceava, Constantin Harasim, să-l suspende din funcţie după ce procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând din 27 mai.

Andriciuc l-a informat pe prefect că nu a făcut contestaţie la măsura dispusă de procurori. Harasim a declarat presei, luni, că a pregătit ordinul de suspendare şi cel de transfer a atribuţiilor primarului către viceprimar. Acesta a precizat că a fost informat de Andriciuc că nu a făcut contestaţie la măsura procurorilor. Totodată, prefectul a solicitat DNA să-i comune oficial că ordonanţa privind luarea măsurilor faţă de primarul comunei Şcheia a rămas definitivă.

De asemenea, şi secretara Primăriei Şcheia, Luminiţa Rîşca, cercetată în acelaşi dosar şi aflată sub control judiciar, va fi suspendată din funcţie, atribuţiile acesteia urmând a fi delegate către doi funcţionari din primărie. Vasile Andriciuc este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual.

Luminiţa Râşca este de acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, două infracţiuni de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la infracţiunea de luare de mită, dare de mită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel