Un polițist din Iași a obţinut în instanţă ca STATUL să-i plătească RATELE de la VILA de aproape 100 de mii de euro

Un polițist din Iași a obţinut în instanţă ca STATUL să-i plătească RATELE de la VILA de aproape 100 de mii de euro / Foto: Pixabay
Un polițist din Iași a obţinut în instanţă ca STATUL să-i plătească RATELE de la VILA de aproape 100 de mii de euro / Foto: Pixabay

Un polițist din Iași a obţinut în instanţă ca statul să-i plătească ratele la vilă.

Statul ar putea plăti ratele pentru vila unui polițist din Iași, după o hotărâre a instanțe în acest sens. Cazul neobișnuit vine de la Iași. Concret, polițistul a obținut în instanță ca statul să-i plătească ratele la apartamentul pe care și l-a cumpărat, dar care s-a dovedit a fi de fapt o vilă, în valoare de aproape 100.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

Omul legii este agent la Secția 8 Poliție Rurală Lețcani și activează în cadrul postului de poliție din Valea Lupului. În această localitate el și-a cumpărat în noiembrie 2020 un apartament de 99,9 mp, cu patru camere, cu parter şi etaj, precum şi 115 mp, reprezentând calea de acces spre imobil, cu destinaţia convenţională de grădină. Potrivit legii, polițiștii au dreptul la compensarea ratei în cazul unui credit pentru locuință, caz în care poate primi până la 50% din salariul de bază. Totuși, IPJ Iași i-a refuzat compensaţia pentru că îşi cumpărase atât locuinţă, cât şi teren, de fapt, o vilă. Nu a funcționat. Tribunalul Iași a decis ulterior ca IPJ să plătească tot. Instituţia s-a adresat acum Curţii de Apel. Locuința polițistului a costat 461.500 lei. Din această sumă, bărbatul a plătit 69.500, adică avansul.

Comisar de poliție din Arad, cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o găleată

Un comisar de poliție din Arad este cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o găleată. Acesta este acuzat că, într-o noapte, la începutul lunii august, a intrat în casa unui bărbat din orașul Chișineu-Criș și i-a furat un card bancar, pe care se afla suma de 1.800 lei, precum și o găleată.

Victima nu a depus plângere, dar prietenii acestuia au decis că fapta polițistului nu trebuie să rămână nepedepsită, motiv pentru care au formulat plângere penală împotriva comisarului. Existența dosarului penal pe numele comisarului a fost confirmată și de oficialii IPJ Arad, potrivit Realitatea.net.

„În cursul zilei de vineri, 13 august, la nivelul Poliției orașului Chișineu-Criș a fost înregistrată o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în vederea verificări celor sesizate și luarea măsurilor legale. De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări în termen, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel