Comisar de poliție din Arad, cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o GĂLEATĂ

Comisar de poliție din Arad, cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o GĂLEATĂ / Foto: Pixabay
Comisar de poliție din Arad, cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o GĂLEATĂ / Foto: Pixabay

Un comisar de poliție din Arad este cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o găleată.

Un comisar de poliție din Arad este cercetat penal după ce ar fi furat un card bancar și o găleată. Acesta este acuzat că, într-o noapte, la începutul lunii august, a intrat în casa unui bărbat din orașul Chișineu-Criș și i-a furat un card bancar, pe care se afla suma de 1.800 lei, precum și o găleată.

Victima nu a depus plângere, dar prietenii acestuia au decis că fapta polițistului nu trebuie să rămână nepedepsită, motiv pentru care au formulat plângere penală împotriva comisarului.

IPJ Arad a confirmat cazul

Existența dosarului penal pe numele comisarului a fost confirmată și de oficialii IPJ Arad, potrivit Realitatea.net.

„În cursul zilei de vineri, 13 august, la nivelul Poliției orașului Chișineu-Criș a fost înregistrată o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în vederea verificări celor sesizate și luarea măsurilor legale. De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări în termen, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Arad.

Polițist, lovit cu sapa în zona capului

Un polițist din Buhuși a fost atacat cu sapa de un individ violent, surprins în flagrant. Acesta și-a ferit capul și a fost tăiat cu sapa la umăr, iar din acest motiv procurorul de caz ar fi refuzat să încadreze fapta la ultraj ori tentativă de omor, acuză Sindicatul Europol. Omul legii intervenise în urma unui apel la 112, după ce un bărbat ar fi intrat fără drept în locuința unei persoane pe care o atacase.

"Ce este însă absolut REVOLTĂTOR este faptul că procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind „tentativă de omor” sau cel puțin „ultraj”, în condițiile în care intenția agresorului de a-l lovi în cap pe polițist a fost clară. Mai mult, procurorul a motivat gestul său de a încadra fapta ca fiind o banală infracțiune de „lovire” pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat și nu și-a dat seama că lovește cu sapa un polițist.Cum să mai ceri unui polițist să intervină prompt și să-și riște viața pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliției și încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!", se arată într-o postare pe Facebook a Sindicatului Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel