Urmărește emisiunea live


Un pod s-a prăbușit chiar în timpul inaugurării. Cel puțin 25 de oameni au fost răniți, printre care și primarul - Video

Un pod s-a prăbușit chiar în timpul inaugurării. Cel puțin 25 de oameni au fost răniți, printre care și primarul / Foto: Captură video Linea Caliente
Un pod s-a prăbușit chiar în timpul inaugurării. Cel puțin 25 de oameni au fost răniți, printre care și primarul / Foto: Captură video Linea Caliente

Un pod s-a prăbușit chiar în timpul inaugurării, cel puțin 25 de oameni fiind răniți în urma incidentului.

Inaugurarea unui pod s-a transformat într-un dezastru. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite marţi în urma prăbuşirii unui pod în Cuernavaca, în centrul Mexicului, relatează Agerpres, citând AFP.

Printre răniţi se află primarul José Luis Uriŕłstegui, soţia sa Luz Marŕa Zagal, oficiali şi rezidenţi care participau la ceremonia de redeschidere a podului. Accidentul a fost văzut aproape în timp real pe reţelele de socializare într-un videoclip în care invitaţii la eveniment cădeau de la doi metri în albia unui pârâu.

Sunt cel puţin 25 de răniţi, a declarat un oficial local Samuel Sotelo pentru Milenio TV. Doi au fost internaţi în spital cu răni grave, a precizat el.

Podul suspendat din scânduri de lemn și lanțuri metalice fusese recent remodelat. Videoclipul prăbușirii a sugerat că scândurile sunt separate de lanțurile care le susțin. Oficialii locali, inclusiv membrii consiliului orașului, au căzut la aproximativ 3 metri, pe stâncile și bolovanii din albia pârâului, scrie AP News.

De ce s-ar fi prăbușit podul

Primarul José Luis Urióstegui a spus mai târziu că unii dintre oamenii care îl însoțeau la inaugurare au sărit pe pod, poate în încercarea de a-l face să se leagăne.

„Au fost mulți oameni care săreau. A fost nesăbuit”, a spus Urióstegui.

Prăbușirea oficialilor și a jurnaliștilor de pe pod poate să fi fost cauzată de depășirea capacității planificate, a spus primarul.

„Eram mai mulți dintre noi decât ar fi trebuit să fim acolo”, a spus el.

Guvernul orașului Cuernavaca a declarat într-un comunicat că patru membri ai consiliului orașului, alți doi oficiali municipali și un reporter local au fost răniți și au trebuit să fie scoși pe tărgi din rigolă și au fost duși la spitalele locale. Urióstegui a spus că niciuna dintre răni nu a fost critică, iar cea mai gravă a implicat un os rupt sau o lovitură la cap.

Un pod din SUA s-a prăbușit înainte de vizita președintelui Biden, interesat de infrastructura din zonă

Reamintim că un pod din SUA a cedat în timp ce patru vehicule se aflau pe el, aproximativ zece persoane fiind rănite. Totul a avut loc înainte de vizita președintelui Biden. Este vorba despre un pod din orașul american Pittsburgh. Nu au fost raportate decese, dar oficialii au declarat că 10 persoane au suferit răni ușoare, dintre care trei au fost transportate la un spital din apropiere, scrie BBC. Prăbușirea a avut loc cu doar câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să sosească în oraș pentru a vorbi despre infrastructură.

Șeful pompierilor, Darryl Jones, a spus că primii respondenți au folosit frânghii și au format lanțuri umane pentru a aduce victimele în siguranță la mal. Locuitorii au fost rugați să evite zona după ce oficialii de siguranță publică au confirmat că trebuie să închidă o conductă de gaz care trece pe sub pod. În zonă a fost semnalat un miros puternic de gaz natural. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel