Un pod s-a prăbușit înainte de vizita președintelui Biden, interesat de infrastructura din zonă

Sursă foto: Facebook - Washington County Fire Wire
Sursă foto: Facebook - Washington County Fire Wire

Un pod a cedat în timp ce patru vehicule se aflau pe el, aproximativ zece persoane fiind rănite. Totul a avut loc înainte de vizita președintelui Biden. 

Un pod din orașul american Pittsburgh s-a prăbușit cu patru vehicule pe el, inclusiv un autobuz ce trecea pe drum în acel moment. Nu au fost raportate decese, dar oficialii au declarat că 10 persoane au suferit răni ușoare, dintre care trei au fost transportate la un spital din apropiere, scrie BBC

Podul Fern Hollow, acoperit de zăpadă, a cedat vineri, undeva după ora locală 18:00. Prăbușirea a avut loc cu doar câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să sosească în oraș pentru a vorbi despre infrastructură.

Scurgeri de gaze în urma prăbușirii

Șeful pompierilor, Darryl Jones, a spus că primii respondenți au folosit frânghii și au format lanțuri umane pentru a aduce victimele în siguranță la mal. 

Un locuitor din apropiere a declarat pentru postul local de știri KDKA-TV că incidentul ”suna ca un plug de zăpadă uriaș împingând de-a lungul suprafeței fără zăpadă”.

Locuitorii au fost rugați să evite zona după ce oficialii de siguranță publică au confirmat că trebuie să închidă o conductă de gaz care trece pe sub pod. În zonă a fost semnalat un miros puternic de gaz natural. Rămâne neclar ce a făcut ca structura podului să se prăbușească. Primarul orașului Pittsburgh, Ed Gainey, a spus că a fost inspectat recent, în luna septembrie.

Un pod construit pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza s-a prăbușit

Podul de piatră din Bănești s-a prăbușit în râul Doftana din cauza ploilor din ultima vreme, scrie observatorulph.ro. Podul a fost construit pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și era o veche cale de acces între municipiul Câmpina şi Băneşti.

"De câteva zile, cei de la Barajul Paltinu au mărit debitul râului Doftana, iar acesta a erodat picioarele podului, iar astăzi s-a prăbușit. S-a auzit o bubuitură foarte mare, ca de cutremur. Păcat de acest monument istoric că dispare.” a fost mesajul transmis de Gica Dieac, un fost cadru didactic din Bănești, care a filmat podul prăbușit.

Localnicii din zona Băneşti au postat pe reţelele sociale fotografii cu vechiul pod de piatră prăbuşit în apele râului Doftana. Circulația pietonală pe podul lui Cuza a fost interzisă din anul 2014. Autoritățile locale au considerat că refacerea podului ar fi mult prea costisitoare, mai scrie presa locală. În toamna anului trecut, a fost dată în folosinţă o pasarelă metalică realizată chiar în apropierea vechiului pod, astfel că legătura între cele două localităţi este în continuare asigurată, relatează Agerpres. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel