Un pilot a refuzat să decoleze pe motiv că i s-a terminat tura. Revoltă printre pasagerii aeronavei

Un pilot a refuzat să decoleze pe motiv că i s-a terminat tura. Revoltă printre pasagerii aeronavei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un pilot a refuzat să decoleze pe motiv că i s-a terminat tura. Revoltă printre pasagerii aeronavei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pasagerii unui avion au fost deranjați, după ce pilotul aeronavei a refuzat să decoleze pe motiv că i s-a terminat tura.

Un pilot al companiei Pakistan International Airlines (PIA) a refuzat să decoleze spre Islamabad, spunând că tura i s-a încheiat, declanșând un protest al pasagerilor care au refuzat să coboare din avion.

Conform administrației PIA, PK-9754 a decolat de la Riad, dar a aterizat în Dammam din cauza vremii nefavorabile. Căpitanul zborului a refuzat apoi să decoleze cu avionul spre Islamabad, spunând că timpul de serviciu s-a încheiat.

Pasagerii, iritați de întorsătura neașteptată a evenimentelor, au refuzat să coboare din avion în semn de protest. Cu toate acestea, securitatea aeroportului a fost chemată pentru a aduce situația sub control.

Purtătorul de cuvânt al PIA a spus că este necesar ca piloții să se odihnească corespunzător înainte de zbor pentru siguranța acestuia, așa că au fost luate măsuri în acest sens, scrie Tribune.

Companiile aeriene au anulat peste 2.700 de zboruri din cauza unei furtuni de iarnă pe Coasta de Est a SUA

Liniile aeriene au anulat duminică peste 2.700 de zboruri în contextul în care Coasta de Est a SUA este ameninţată de o furtună de iarnă, cu ploi de gheaţă şi rafale de vânt puternice, relatează Reuters. 

Cele 2.700 de zboruri anulate duminică până la ora locală 12.30 (17.30 GMT) urmau să plece şi să aterizeze în SUA sau erau zboruri interne, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware.com.

Peste 1.500 de zboruri au fost întârziate. American Airlines Group Inc a avut peste 600 de anulări de zboruri. Aproape 95% dintre zborurile de pe Aeroportul internaţional Douglas din Charlotte, Carolina de Nord, au fost anulate, potrivit FlightAware.

American Airlines le permite clienţilor afectaţi de vreme să rezerve alte zboruri fără costuri suplimentare. O furtună majoră de iarnă va lovi estul SUA în noaptea de duminică spre luni, potrivit Serviciului naţional de meteorologie (NWS). Cele mai mari căderi de zăpadă sunt aşteptate în Munţii Apalaşi şi în zona inferioară a Marilor Lacuri.

Cele mai mari probleme cu ploile de gheaţă le vor avea Carolina de Nord şi Carolina de Sud. Potrivit NWS, circa 74 de milioane de persoane sunt vizate de alerte de vreme de iarnă de sâmbătă seară.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a postat pe Twitter că oamenii ar trebui să evite călătoriile neesenţiale în zonele afectate de furtună. Guvernatorii din Georgia, Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud au declarat stare de urgenţă din cauza furtunii, notează Agerpres (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel