Un oraș din China intră în lockdown, la fel ca în 2020, la începutul pandemiei

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un oraș chinez intră în carantină, din cauza unui focar cu peste 100 de cazuri.

Peste 13 milioane de oameni din orașul chinez Xi'an au primit ordin să rămână acasă, în timp ce autoritățile încearcă să abordeze un focar de COVID-19, ce se manifestă la nivel local. Orașul din nord a înregistrat 143 de infecții din 9 decembrie.

Conform noilor restricții anunțate miercuri, o singură persoană pe fiecare gospodărie are voie să părăsească imobilul la fiecare două zile pentru a cumpăra bunuri esențiale. 

China, abordare zero-COVID-19

China are o strategie strictă zero-COVID-19, folosind teste în masă și izolare pentru a opri focarele. Țara este în alertă maximă din cauza COVID-19, deoarece se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, în luna februarie.

Locuitorii din orașul Xi'an, cunoscut pentru războinicii săi de teracotă, nu au voie să părăsească urbea decât dacă au circumstanțe atenuante și aprobarea oficialilor pentru a face acest lucru. Restricțiile au intrat în vigoare joi, ora locală, la miezul nopții.

Nu se știe încă cât vor dura restricțiile.

Un oraș chinez închis din cauza unui singur caz

Ca răspuns la un singur caz de coronavirus, autorităţile chineze au închis săptămâna aceasta un oraş de frontieră cu peste 200.000 de locuitori. Elevii nu au mai participat la ore, iar multe afaceri au fost blocate temporar, în vreme ce autorităţile vor să testeze fiecare locuitor din oraş.

Autorităţile din oraşul Dongxing, aflat pe graniţa cu Vietnam, în provincia Guangxi, din sudul Chinei, au ordonat miercuri tuturor cetăţenilor să se plaseze în carantină la domiciliu până la noi directive. Totul a pornit de la un rezident care a fost testat pozitiv în timpul unui screening de rutină, potrivit postului de stat CCTV citat de The Washington Post.

Şcolile, transportul public şi majoritatea afacerilor (cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor) au fost închise temporar, oficialii lansând o campanie prin care îşi propun să testeze fiecare locuitor din Dongxing.

Oraşul găzduieşte şi punctul de intrare pentru un milion de tone de mărfuri anuale din Vietnam, trecerea prin vamă fiind, de asemenea, oprită. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel