Un oraș din România rămâne fără maternitate

Femeile gravide din oraşul Săveni, dar şi din comunele limitrofe, nu vor mai putea naşte, începând din 15 februarie, la Săveni, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Ştefan Bercea.

Potrivit acestuia, Compartimentul de obstetrică-ginecologie şi neonatologie de la Săveni va fi desfiinţat, de săptămâna viitoare, printr-o decizie a preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, ca urmare a numărului scăzut de naşteri înregistrat în ultimii ani.

'Pacientele care vor necesita internare vor fi dirijate către Secţia de obstetrică- ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani. Personalul din cadrul secţiei va fi dirijat către alte secţii, conform opţiunii persoanei', a afirmat Bercea.

Secţia exterioară Săveni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati (fostul Spital Orăşenesc Săveni) va dispune doar de un cabinet ambulatoriu de obstetrică-ginecologie, care va funcţiona de luni până vineri, între orele 7.00-14.00 şi care va asigura doar consultaţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel