Un nou scandal alimentar: Carne de câine, în preparate fast-food

suspiciuni
suspiciuni

”Scandalurile” din industria alimentară și agricultură, din ultimul timp, par inepuizabile, producând în rândul consumatorilor teama de a mai consuma anumite produse. Cel mai recent, vizează produsele de tip fast-food, existând suspiciuni ale presei că ele ar putea conține carne de câine.

Speculațiile privind prezența cărnii de câine în produsele de tip fast-food au apărut în presa din Anglia, după ce s-au analizat  mostre de preparate de la șase tarabe din Londra. În urma testelor, s-a constatat că acestea conţineau pe lângă oaie şi vită şi un soi de carne care nu se găseşte pe lista cărnurilor comestibile din acest stat.

Britaniciii de la Daily Mail informează că un preparat din miel analizat de specialişti conţinea şi un tip de carne care nu a putut fi deocamdată identificat; un burger de vită avea de fapt doar inima şi sângele de la acest animal, iar un alt preparat din vită conţinea carne de pasăre, inclusiv sânge.

Analizele de laborator nu au putut identifica ce fel de carne conținea preparatul din miel, cert este că era vorba de carne, dar care nu era nici miel, nici porc, nici pui, nici vită și nici măcar cal sau capră.

Descoperirea ridică multe posibilități sumbre, notează Daily Mail, amintind că există dovezi că în Spania, de exemplu, s-a descoperit carne de câine în componența unor semipreparate pentru hrănirea animalelor de companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel