Un nou cutremur în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 s-a produs marți, la ora 9.47 în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 147 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73 km E de Brașov, 88 km NE de Ploiești, 105 km S de Bacău, 119 km V de Galați, 119 km V de Brăila, 139 km N de București, 159 km NE de Pitești, 187 km SV de Iași, 187 km E de Sibiu și 204 km N de Ruse.

Gheorghe Mărmureanu, despre un cutremur mare în România

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a oferit mai multe detalii, într-un interviu pentru DCNews, despre un „mare cutremur”, care ar urma să aibă loc, în România, în jurul anului 2040.

'Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.', a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.

'Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.', a concluzionat profesorul Mărmureanu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel