Un nor de fum mai mare decât Uniunea Europeană, deasupra Siberiei

Incendiile devastatoare din Siberia au creat un nou uriaș, comparat cu dimensiunea Uniunii Europene. 

Un nor de fum și funingine mai mare decât Uniunea Europeană se învârte în Siberia, întrucât focurile sălbatice din Cercul Arctic intră într-o a treia lună fără precedent, scrie The Guardian. 

Regiunea normal înghețată, care este o parte crucială a sistemului de răcire a planetei, aruncă dioxidul de carbon în atmosferă și agravează perturbarea climei.

O intensitate de incendii uriașe în nordul Rusiei, Alaska, Groenlanda și Canada au aruncat în atmosferă 50 de megatone de CO2 în iunie și 79 megatonne în iulie, depășind cu mult recordul anterior pentru Arctica.

Stare de urgență. Incendii devastatoare

Luna trecută, președintele, Vladimir Putin, a mobilizat armata pentru a lupta împotriva focurilor și patru regiuni sibiene au declarat o stare de urgență. Însă incendiile continuă să se desfășoare.

O imagine Nasa arată incendiile sălbatice care ard în 11 regiuni ale Rusiei. Arctica nu este singura regiune afectată. Până în acest an, UE a avut 1.600 de incendii mai mari de 30 de hectare, ceea ce este de patru ori mai mare decât media anuală în deceniul precedent, potrivit Serviciului de monitorizare a atmosferei Copernicus.

VEZI ȘI: Traian Băsescu: Felix Bănilă va merge până la capăt. N-ar fi luat niciodată ancheta Caracal dacă ar fi fost doar omoruri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel