Traian Băsescu: Felix Bănilă va merge până la capăt. N-ar fi luat niciodată ancheta Caracal dacă ar fi fost doar omoruri

Traian Băsescu, fostul președinte al României, merge pe ipoteza că Gheorghe Dincă, suspectul de la Caracal, nu ar fi acționat singur. Mai mult, motivează decizia procurorului Felix Bănilă de a prelua ancheta de la Caracal. 

”Suntem la etapa în care toți ne dăm cu părerea și încercăm într-un fel sau altul să ajutăm, sau cel puțin acesta este obiectivul meu, să ajut la o interpretare corectă a ceea ce se întâmplă în ancheta de la Caracal, care vizează în primul rând județul Călărași și mai apoi județul Olt. În opinia mea, cele patru descinderi făcute de DIICOT în județul Călărași nu sunt descinderi făcute întâmplător, mai ales că au vizat proxenetism, trafic de carne vie și trafic de persoane. 

Eu cred că este o rețea mult mai largă, o rețea care va fi destructurată de DIICOT în mod categoric pentru că se observă în ultimele zile că încep oamenii care știu despre ce e vorba să vorbească în fața procurorilor. Au dobândit încredere că Dincă se află pe un drum fără întoarcere, că nu va mai scăpa, că nu va mai fi protejat și atunci încep să vorbească. Eu cred că va fi o surpriză de proporții și vom constata că și alții sunt implicați. Nu putea să gestioneze singur o asemenea rețea”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV. 

Traian Băsescu: Felix Bănilă va merge până la capăt 

În cadrul intervenției televizate, fostul președinte a vorbit și despre motivul pentru care procurorul Felix Bănilă a preluat ancheta de la Caracal. 

”Felix Bănilă nu este un procuror făcut la apelul de seară șef. M-am uitat la cariera lui profesională și a trecut prin toate treptele în mod sistematic și făcându-și stagiile și având și anchete de succes. După mine, Felix Bănilă, pe care nu îl cunosc altfel decât studiindu-i cariera, este un profesionist. Va merge până la capăt și nu ar fi luat niciodată ancheta de la Caracal dacă era vorba numai de omoruri. Am convingerea că cele patru descinderi pe care le-a făcut DIICOT în județul Călărași, anul acesta și anul trecut, au reverberații în decizia lui Felix Bănilă de a prelua ancheta la DIICOT-ul central. (...) N-aș fi vorbit de județul Călărași dacă nu aș fi văzut cele patru descinderi pe pornografie infantilă și trafic de persoane”, a mai precizat Traian Băsescu. 

VEZI ȘI: Anchetă la Caracal. De unde vine mirosul de "cadavru". Tonel Pop: Vă pot da o știre. Cu acceptul procurorilor

Cea mai bună echipă de anchetatori, la Caracal


”S-a mutat la Caracal cea mai capabilă echipă de criminaliști și sunt convins că șeful DIICOT a însărcinat cu ancheta procurori de maximă capacitate profesională. După părerea mea, cazul Caracal este un caz în care justiția română va demonstra dacă este capabilă să aplice legea. Este estențial ca DIICOT să nu aibă sindromul DNA, care se oprea când era vorba de firme și de cetățeni străini. Sper că DIICOT nu se va opri doar la români. (...) O asemenea dramă nu se putea petrece fără protecția structurilor de forță. Acest Dincă a fost tolerat și de procurorii șefi de prin județ și de șeful Poliției Caracal. Lucrurile sunt mai complicate. Categoric nu putea face nimic fără susținere”, a mai menționat fostul președinte. 

VEZI ȘI: Vouchere de vacanță. Cum le poți folosi și după data expirării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel