Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Un ministru cutremură guvernul Cioloș: Nu-mi explic cum a făcut premierul acest lucru

Când ministrul Vlad Alexandrescu invoca mărețele sale reforme din Cultură, Bogdan Stanoevici se întreba ce ar putea fi aceste reforme. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Stanoevici: Ne aflăm în faţa unui dezastru naţional al cărui preţ îl vom plăti mai târziu

În exclusivitate pentru DC News, ministrul Bogdan Stanoevici a vorbit despre așa numitele reforme ale lui Vlad Alexandrescu din timpul mandatului de la Guvern.

(w670)

"Care reforme? Dacă se referea la reformarea sistemului de funcţionare al Ministerului Culturii, acest lucru fusese început de fosta conducere din care făceam cu onoare parte: și anume simplificarea procedurilor administrative din interior. Eliminarea acţiunilor repetitive din cadrul circuitului documentelor în interiorul ministerului. Eficientizarea anumitor servicii rămase tributare unui sistem depăşit pentru care am iniţiat o hotărâre de guvern privind salarizarea personalului. Aceasta pentru a putea angaja profesionişti în fiecare domeniu sensibil, dat fiind că Ministerul Culturii are cea mai proastă salarizare.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Guvernul Cioloș, zguduit. Bogdan Stanoevici: RUȘINE națională. Joc penibil

Care reformă? Aceea prin care au fost daţi afară 30 de directori de muzeu, fără nici un motiv decât acela de a fi angajaţi în locul lor oameni apropiaţi sau fideli grupurilor de interese? Acea reformă prin care se încearcă desfiinţarea CNC-ului pentru înfiinţarea unei alte structuri condusă şi controlată de aceiaşi reprezentanţi ai grupurilor de interese? Acea reformă prin care se făcea o nouă lege a cinematografiei (cu dedicaţie) deşi există deja un proiect de lege pregătit împreună cu toate asociaţiile şi organizaţiile de profesionişti ce a trecut prin Comisia de Cultură şi urma să fie prezentat în Parlament?

[citeste si]

Acea reformă prin care Teatrele Profesioniste (naţionale sau municipale) să poată fi conduse de manageri care nu au nicio legătură cu teatrul? Acea reformă prin care s-a mărit în mod nejustificat chiria pe care Ministerul Culturii o plătea pentru Centrul Cultural Francez din Iaşi, de la 1000 la 3000 de euro?

Acea reformă prin care din pixul ministrului se dau 2.000.000 de lei pentru TIFF fără a se cere vreo dovadă a folosirii acestor bani, în schimb nu se dă nici un leu pentru « Serile Filmului Românesc » de la Iaşi, aflat la a VII-a ediţie ? Reformă prin care se stabileşte lista cu oamenii care trebuie să meargă la Festivalul de Film de la Cannes (oameni fără vreo legătură cu festivalul) şi sumele ce trebuiesc plătite de către CNC pentru aceştia şi pentru «Seară Românească ». Toate aceste fiind total ilegale. Reforma prin care se organizează concursul pentru ocuparea posturilor de membrii în CA de la RADEF-România Film fără nici un criteriu profesional, fără a se ţine cont de incompatibilităţi şi conflicte de interese flagrante între anumiţi admişi şi instituţia RADEF.

Ca să nu mai spun că pentru alegerea candidaţilor a fost angajată pentru suma modică de 30.000 euro o societate privată. Sau poate reforma prin care ministrul Alexandrescu a negociat suma ce urmează a fi plătită pentru Cuminţenia Pământului? Dar nu numai că suma de 11.000.000 euro nu corespunde cu valoarea pe piaţă internaţională a artei (5.000.000 euro) a operei lui Brâncuşi, ci însăşi negocierea condusă de ministrul Alexandrescu este ilegală. Ceea ce ne poate duce, în cazul unei contestaţii bazată pe textul legii, în situaţia dezastruoasă de a pierde şi banii şi statuia. Care reforme?", a spus ministrul Bogdan Stanoevici pentru DC News.

Mesaj tăios pentru Dacian Cioloș

"Aceşti miniştri fac tot ce se poate pentru ca România mea, şi a ta şi a voastră să stea în genunchi aşa cum stă în genunchi în faţa lor cel ce ar trebui să le fie şef, adică premierul. Domnule Prim-Ministru (neales de nimeni), când aţi fost paraşutat de la Bruxelles, aveaţi o aură de om curat, drept şi preocupat de interesele românilor. Acum daţi impresia că sunteţi doar sclavul miniştrilor pe care i-aţi ales... Sau poate că vi s-au impus. Sau poate că ei v-au ales pe dumneavoastră. Altfel nu-mi explic faptul că un ministru catastrofal (Alexandrescu) v-a obligat să numiţi în locul său o ruşine a României. Aveţi curajul şi spuneţi dacă sunteţi "prizonierul" unor funcţionari pe care nu-i interesează această ţară. Spuneţi, iar noi cei care iubim România, vă vom elibera... Dar dacă nu acesta este motivul dezastrului guvernamental, atunci eliberaţi-vă singur şi plecaţi înapoi la Bruxelles. Încă n-aţi pierdut chiar tot... Nu uitaţi însă să vă luaţi şi miniştrii cu dumneavoastră. Aici la noi în România, nu-i vrea nimeni", a mai zis Bogdan Stanoevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel