Un iaht cu 18 oameni la bord s-a scufundat în Grecia

Un iaht cu 18 oameni la bord s-a scufundat în Grecia / Foto: Pixabay
Un iaht cu 18 oameni la bord s-a scufundat în Grecia / Foto: Pixabay

Un iaht britanic cu 18 persoane la bord s-a scufundat în Grecia.

Garda de coastă greacă a lansat, joi, o operaţiune de salvare în largul insulei Milos din Marea Egee, după naufragiul unui iaht sub pavilion britanic care avea la bord 18 pasageri. La operaţiunile de recuperare a naufragiaţilor au participat mai multe ambarcaţiuni şi două elicoptere, relatează  Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Circumstanţele în care s-a produs naufragiul nu sunt clare deocamdată. În zona în care a avut loc accidentul, la 16 mile nautice de Milos, se înregistra joi vânt puternic, de 40 kilometri pe oră (6 pe scara Beaufort). Insula Milos se află în arhipelagul Cicladelor, la sud-est de Atena, o destinaţie turistică foarte căutată în această vară.

Pasagerii au fost salvați

Garda de coastă greacă a anunţat ulterior că a recuperat cele 18 persoane căzute în apă, informează agenţiile internaţionale de presă. Ar fi vorba de 18 pasageri greci, între care şi trei minori, a menţionat agenţia de presă greacă ANA. Toţi cei recuperaţi sunt bine sănătoşi, a menţionat un responsabil al biroului de presă al gărzilor de coastă.

La ampla operaţiune de salvare au luat parte trei nave de patrulare, un pachebot şi două elicoptere, inclusiv unul al forţelor aeriene. Potrivit primelor informaţii, vasul naufragiat era un iaht sub pavilion britanic, cu o lungime de 28 de metri. Ân aceeași zonă maritimă, cunoscută ca Falconera, în decembrie 1966 un alt naufragiu, al feribotului Heraklion, s-a soldat cu 273 de morţi.

O navă s-a rupt în două într-un port din Japonia

O navă înregistrată în Panama a eșuat, miercuri, într-un port din nordul Japoniei, provocând o scurgere de petrol. Nava, de aproape 40.000 de tone care transporta talaș, a eșuat în portul Hachinohe și s-a rupt în două. 

Din fericire, echipajul a reușit să elibereze vasul, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu a putut ieși în larg și a ancorat la circa 4 km de port. Garda de Coastă japoneză a anunțat că niciunul dintre cei 21 de membri ai echipajului nu a fost rănit, iar scurgerea de combustibil este sub control, fără să fi ajuns la țărm. Nava, care se afla la sfârșitul unei călătorii din Thailanda, s-a rupt în două joi dimineața, a declarat Garda de Coastă. Imaginile video cu nava ruptă le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel