Un hotel de lux din CUBA a sărit în AER

Sursă foto: Pexels (Ivan Bertolazzi)
Sursă foto: Pexels (Ivan Bertolazzi)

Un hotel din capitala Cubei a fost afectat de o puternică explozie. 

Cel puţin opt oameni au murit, circa 30 au fost răniţi şi 13 sunt daţi dispăruţi după explozia care a distrus parţial hotelul de 5 stele Saratoga din centrul Havanei, informează AFP, citând preşedinţia cubaneză.

Potrivit liderului local al cartierului istoric al Havanei, Alexis Costa Silva, citat de media de stat Cubadebate, explozia s-a produs după ce un bucătar a simţit miros de gaz şi a descoperit o fisură la ţeava unei butelii care tocmai urma să fie schimbată.

În imediata vecinătate a hotelului se află o şcoală, dar "toţi copiii au fost evacuaţi şi niciunul nu a fost rănit", a mai indicat preşedinţia.

Știrea inițială

O puternică explozie s-a produs vineri la un hotel din centrul capitalei cubaneze Havana, transmit Reuters şi AFP. Nu se ştie deocamdată dacă există victime, hotelul aflându-se în reparaţii.

Ziarul oficial al partidului comunist cubanez, Granma, a publicat imagini în care pare că explozia, survenită la puţin timp după ora locală 11.00 (15.00 GMT), a avariat mai multe etaje ale hotelului Saratoga.

"Primele constatări indică faptul că explozia a fost provocată de o scurgere de gaz", a precizat preşedinţia cubaneză pe Twitter.

Bilnațul primelor ore numără patru decese

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt date dispărute în urma unei puternice explozii produse vineri la un hotel din centrul capitalei cubaneze Havana, transmit Reuters şi AFP, citând responsabili locali şi media de stat cubaneze, citate de Agerpres. 

Un martor al Reuters a văzut fum şi flăcări ridicându-se din clădire, iar potrivit AFP bulevardul Prado din centrul Havanei, unde se află hotelul, era acoperit de un nor de fum şi praf.

Hotelul trebuia să se redeschidă

Hotelul Saratoga, clasificat la cinci stele, era în pregătiri pentru redeschiderea post-pandemie, ce urma să aibă loc peste patru zile. Hotelul, care are cinci stele şi 96 de camere, este cunoscut prin faptul că a găzduit în ultimii ani o serie de vedete, între care Madonna şi Beyonce.

Însuşi preşedintele cubanez Miguel Diaz Canel a sosit la orele prânzului la faţa locului, însoţit de premierul Manuel Marrero şi preşedintele parlamentului Esteban Lazo.

"Primele constatări indică faptul că explozia a fost provocată de o scurgere de gaz", a precizat preşedinţia cubaneză pe Twitter.

La faţa locului intervin mai multe echipe de salvare, iar poliţia a blocat accesul publicului în zonă.

Explozie la o rafinărie de petrol ilegală din Nigeria

O explozie produsă la o rafinărie de petrol ilegală s-a soldat cu cel puţin 80 de morţi în sudul Nigeriei, au anunţat duminică serviciile de salvare citate de AFP.

Explozia a survenit vineri la o facilitate clandestină situată între statele Rivers şi Imo, a menţionat poliţia. Bilanţul ar putea creşte, potrivit Agenţiei naţionale pentru situaţii de urgenţă. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel