Un deputat UDMR va depune în Parlament un proiect similar legii anti-LGBTQ din Ungaria

Parlamentul României / Foto gov.ro
Parlamentul României / Foto gov.ro

Un deputat UDMR va depune în Parlament un proiect similar legii anti-LGBTQ din Ungaria, a anunțat Partidul Popular Maghiar din Transilvania în cadrul unei conferințe de presă. 

Într-o conferință de presă desfășurată joi, la Oradea, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunțat că susține inițiativa guvernului ungar de a organiza un referendum pe tema legii împotriva comunității LGBTQ.

István Csomortányi a mai spus că, în septembrie, odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, partidul pe care îl conduce, PPMT, va iniția prin deputatul Zakarias Zoltan (UDMR) un proiect de lege intitulat 'pentru protecția copiilor'. Deputatul Zakarias Zoltan este lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și a intrat în Parlamentul României pe listele UDMR.

Proiectul de lege 'pentru protecția copiilor' este similar celui din Ungaria, inițiat de partidul FIDESZ, și a fost criticat de multe state și lideri politici ai Uniunii Europene, scrie Kronika Online.

Csomortányi a spus că parlamentarii români ar trebui 'să ia atitudine cu privire la protecția copilului și să se hotărască dacă intenționează să protejeze copiii de acest tip de propagandă pe care diferite ONG-uri suspecte încearcă să o impună societății românești și comunității din Transilvania, sub pretextul libertății'.

Legea 'varsă apă limpede în pahar în legătură cu propaganda LGBTQ din școli și mass-media adresată copiilor'

István Csomortányi, care este și co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania, a declarat că: 'Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare. Este destul de clar ce trebuie făcut, iar după consultarea cu János Mezei, președintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianța maghiarilor din Transilvania), este clar că atât PPMT, cât și Partidul Civic Maghiar (PCM) susțin valorile tradiționale și îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendum și să susțină protecția familiilor și copiilor'.

De asemenea, el a mai spus că 'este util ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor în legătură cu Legea privind protecția copilului, deoarece acest lucru a provocat isteria unor cercuri occidentale'.

Legea 'varsă apă limpede în pahar în legătură cu propaganda LGBTQ din școli și mass-media adresată copiilor', a adăugat el, precizând totodată că 'ar fi utilă implementarea unei legislații similare care protejează copiii de propaganda sexuală în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia.'

Viktor Orban și referendumul pentru controversata lege anti-LGBTQ

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a anunțat planurile de a convoca un referendum privind o controversată lege anti-LGBTQ+ după ce Comisia Europeană a lansat acțiuni legale împotriva guvernului său cu privire la măsură.

Legislația, care a intrat în vigoare luna aceasta, interzice utilizarea materialelor privite ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen în școli. Aceasta a provocat neliniște în rândul comunității LGBTQ+ din Ungaria, a atras dispreț în toată Europa și a crescut fricțiunea între guvernul maghiar și Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene.

Miercuri, Orban a acuzat miercuri Comisia Europeană că abuzează de puterile sale, lansând săptămâna trecută o procedură de încălcare a legislației, care ar putea limita finanțarea UE pentru Ungaria.

'Viitorul copiilor noștri este în joc, așa că nu putem ceda teren în această problemă', a spus Orban într-un videoclip postat pe Facebook.

'În ultimele săptămâni, Bruxelles-ul a atacat în mod clar Ungaria din cauza legii sale privind protecția copilului. Legile maghiare nu permit propagandă sexuală în grădinițe, școli, televiziune și reclame', a adăugat el. (Vezi știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel