Un copil găsit mort în 1963 a primit în sfârşit un nume. Autorităţile i-au identificat familia

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

În 1963, un pescar din statul american Oregon a găsit cadavrul unui copil în apele rezervorului din Keen County. Timp de aproape 6 decenii, identitatea copilului a fost necunoscută. 

În 2009, Centrul Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi a creat o imagine pe calculator a copilului, în încercarea de a genera noi piste, anunţă poliţia conform ABC News. ADN-ul acestuia a fost şi el urcat într-o bază de date, dar nu a fost găsită nicio potrivire. 

Ulterior, însă, investigatorii au recurs la genealogia genetică, procedură prin care ADN-ul necunoscut rămas la locul unei crime poate fi identificat folosind ADN-ul lăsat voluntar de membri ai familiei într-o bază de date naţional. Astfel, autorităţile pot crea un arbore genealogic mai mare. 

CeCe Morre, genealog genetic, este cel care a găsit mai multe dintre rudele băiatului şi a restrâns cercul căutărilor. Astfel, un bărbat identificat ca un posibil frate al băiatului le-a spus anchetatorilor că a avut un frate mai mic cu dizabilităţi, pe nume Stevie, care a trăit în Oregon la începutul anilor '60. Acesta, însă, "ar fi dispărut din familie, fără prea multe explicaţii", a transmis poliţia. 

Tatăl, principalul suspect, a murit 

Autorităţile au cerut acces la registrele naşterilor din 1960-1961 din New Mexico şi au ajuns, astfel, la Steven Alexander Crawford, născut pe 2 octombrie 1960. Posibilul frate a fost de acord să i se recolteze ADN-ul, dovedindu-se astfel că este fratele vitreg al băiatului găsit mort acum 60 de ani. 

"Acest băieţel cu dizabilităţi era iubit şi i-a fost dus dorul de către toţi fraţii săi. El merita un nume şi o identitate. Cazul lui Stevie a fost foarte emoţionant pentru toţi investigatorii implicaţi. Odată ce genealogia genetică a dus la familia sa, faptul că ei au vrut să ne ajute a fost extrem de recomfortant", a declarat Moore. 

Stevia locuia cu mama sa, se pare, însă aceasta a murit. Tatăl băiatului, care este principalul suspect în cazul morţii, trăia în California la acea vreme, dar a murit între timp. Cauza morţii lui Stevie nu este, însă, clară. Nu există dovezi care să arate că ar fi fost ucis, dar sunt suspiciuni cu privire la modul în care a fost lăsat cadavrul acestuia. De asemenea, nu sunt clare nici informaţiile cu privire la dizabilitatea lui Stevia. 

Cu toate astea, poliţiştii afirmă că este puţin probabil să se mai facă acuzaţii în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel