Un copil de 5 ani a fost omorât de câinele familiei

Un copil de 5 ani a fost omorât de câinele familiei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un copil de 5 ani a fost omorât de câinele familiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un copil de 5 ani din județul Dâmbovița a fost ucis luni de câinele familiei.

Potrivit Digi24, luni, în jurul orei 09:00, Poliția Orașului Racari a fost sesizată pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către un bărbat cu privire la faptul că un copil de 6 ani, din Conțești, a fost mușcat de un câine.

O echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care, din primele verificări, s-a stabilit că minorul, în timp ce se afla în grădina locuinței, ar fi fost mușcat în zona gâtului de un câine al familiei care nu era legat. În urma leziunilor, copilul a decedat.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Dâmbovița în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal și efectuează cercetări, urmând a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.

Activitatea de cercetare penală se efectuează sub coordonarea și supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

Copil atacat de un câine lăsat nesupravegheat, în timp ce se afla în drumul către casă

În trecut, au mai existat cazuri similare în care copiii au fost atacați de câini.

Jandarmii montani din Colibiţa, județul Bistrița-Năsăud, au intervenit în 2020 pentru salvarea unui copil aflat în pericol de a fi muşcat de către un câine metis de talie mare. Din fericire copilul nu a fost muşcat de către patruped.

În urma unui apel la 112, jandarmii montani au intervenit la faţa locului iar proprietarul câinelui a fost identificat şi sancţionat cu 500 de lei amendă, pentru lăsarea animalului fără supraveghere.

”Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu legea nr. 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice "lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri", constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă”, se arată într-un comunicat de presă. 

Un copil de 3 ani din Mangalia a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Mare atenție la această rasă

Un copil de trei ani din Mangalia a fost ucis de câinele familiei, din rasa “Presa Canario”, transmite Realitatea Plus. Copilul se afla în grija bunicii, în timp ce părinții se aflau la serviciu.

Femeia s-ar fi apropiat de țarcul unde era ținut câinele pentru a-i da de mâncare și fără să-și dea seama, băiețelul a intrat după ea. În doar câteva secunde, animalul s-a năpustit asupra micuțului și l-a pus la pământ. Animalul l-ar fi mușcat inclusiv de cap. Bunica a sunat imediat la 112. Plin de sânge, bietul copil a fost dus la spitalul din Mangalia însă, nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor groaznice.

Din informațiile anchetatorilor, câinele era înregistrat. După acest tragic incident a fost deschis un dosar penal, iar polițiștii și procurorii vor lua măsurile ce se impun în acest caz (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel