Un cetățean turc a încercat să iasă din România cu peste 480.000 de lire sterline ascunse în portbagaj

Peste 480.000 de lire sterline au fost depistate în portbagajul unei maşini, fără să fie declarate la ieşirea din țară. 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în portbagajul unui autoturism, suma de 483.740 lire sterline, bani pe care un cetăţean turc  intenţiona să îi scoată din ţară, fără să respecte normele legale, anunță IGPF într-un comunicat de presă. 

Pe 5 septembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșirea din țară, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetățean român, șofer al autoturismului marca BMW, înmatriculat în România, însoțit de un pasager, un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

'Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.', precizează Poliția de Frontieră. 

La cercetări, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația  banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale, încheie IGPF.

VEZI ȘI: Sicrie aduse din China, confiscate în Portul Constanța

Peste 200 de sicrie aduse din China au fost confiscate în Portul Constanța.

Lucrătorii vamali din Constanța au confiscat 220 de sicrie, aduse din China într-un container și destinate unei firme din Satu Mare, care au fost introduse în țară prin folosirea de acte false.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea într-un container sosit din China 220 de sicrie demontate.

Containerul avea ca destinatar o firmă de pe raza județului Satu Mare, administrată de un cetățean italian. În plus față de mărfurile declarate, polițiștii au descoperit 220 de sicrie demontate, introduse in țară prin folosirea de acte nereale.

Bunurile, în valoare de peste 200.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, scrie Mediafax. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel