Un caz la 200 de milioane. O femeie a născut trei fetițe identice

Foto ilustrativ, Pexels
Foto ilustrativ, Pexels

O femeie a adus pe lume tripleți identici. Se înregistrează un astfel de caz la 200 de milioane de nașteri.

Stephanie Norman, o femeie din statul american Oklahoma, a născut tripleți identici. Este vorba despre trei fetițe sănătoase, care au stat o lună la Terapie Intensivă pentru că erau prea mici, scrie NBC15.

'S-au născut la 29 de săptămâni și aveau puțin peste 900 de grame. Așa că, erau foarte micuțe', a spus mama. Fetițele au crescut rapid și au ajuns în sânul familiei. 

Șansele ca o femeie să nască tripleți identici, concepuți pe cale naturală, sunt extrem de mici: un caz la 200 de milioane de nașteri, potrivit Huggies. Societatea Americană de Medicină a Reproducerii informa că, în general, doar aproximativ 10% dintre tripleți sunt identici. 

Cei doi soți mai au un băiat de doi ani și au fost șocați când au aflat că familia lor se va mări cu trei membri. 

'Eram pregătiți să încercăm să mai avem un copil și speram să fie o fetiță, iar apoi am fost extrem de surprinși să primim trei fete.', a mai povestit Stephanie Norman. 

'Am făcut o glumă când ne îndreptam pentru prima ecografie. Am întrebat ce ne facem dacă auzim bătăile de la mai mult de o inimă și când colo... au fost trei.', a completat TJ Norman, tatăl fetițelor. 

Părinții le-au pus celor trei fetițe brățări la picioare, de diferite culori și cu inițialele numelor pe ele, pentru a le putea deosebi.

VEZI ȘI: Un bebeluș a fost răpit de două ori în două luni, de persoane diferite, în India

Șansele unei sarcini multiple

Factorii care influențează apariția sarcinilor multiple țin de constituție, vârstă, rasă, dar și de tratamentele urmate. Șansele ca mai mulți copii să se nască odată scad pe măsură ce numărul de bebeluși la o singură sarcină crește. 

Cazul femeii din Mali care a născut 9 copii a ajuns pe primele pagini ale ziarelor și ale paginilor de știri din întreaga lume. Halima Cisse, de 25 de ani, a adus pe lume 9 copii într-o clinică din Maroc, unde a avut parte de asistență specializată. Inițial, pe ecografie se vedeau 7 copii, 2 fiind o surpriză în timpul operației de cezariană. Cisse a adus pe lume 5 fete și 4 băieți. 

O sarcină din 250 este sarcină gemelară. În cazul tripleților, o astfel de sarcină apare o dată la 10.000 de sarcini, iar patrupleții o dată la 700.000. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel