Un bărbat suspect de Covid-19 a murit în curtea spitalului, după ce a refuzat internarea

A refuzat testul RT PCR și internarea și a murit în curtea spitalului / Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
A refuzat testul RT PCR și internarea și a murit în curtea spitalului / Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay

Un bărbat a murit în curtea Spitalului Municipal Rădăuți, la scurt timp după ce a refuzat internarea și efectuarea unui test RT PCR. 

Un bărbat de 60 de ani, din municipiul Fetești, județul Ialomița, a murit joi noapte în curtea secției Dermatologie a Spitalului Municipal Rădăuți, care funcționează ca zonă tampon pentru pacienții suspecți de Covid-19. Bărbatul se afla în vizită în zona Rădăuți. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Mihaela Bejinariu, bărbatul a fost preluat de o ambulanță SMURD și adus la Compartimentul de Primiri Urgențe al unității medicale, joi seară, în urma unui apel la 112. 

Acesta prezenta dificultăți în respirație, iar istoricul medical arăta hipertensiune, sechelele unui infarct miocardic, un accident vascular cerebral și, de asemenea, suferea de obezitate, potrivit Monitorul de Suceava

„Testul rapid antigen pentru Covid făcut în CPU a fost negativ, la fel ca și cel din ambulanță. După investigații a fost trimis de medicul de gardă din CPU în zona tampon, dar a refuzat categoric să rămână acolo. Doamna doctor din zona tampon a vrut să-l trimită din nou la CPU, dar pacientul a refuzat și a semnat că nu rămâne în spital. În timpul în care doamna doctor vorbea la CPU el a ieșit, a coborât scările și a făcut stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat”, a declarat dr. Bejinariu.

VEZI ȘI: O femeie cu COVID-19, găsită într-un restaurant, deși știa că e bolnavă

A refuzat testul RT PCR și internarea pe motiv că ambii săi părinți au fost răpuși de Covid-19

Dr. Mihaela Bejinariu a explicat că pacientul a semnat că refuză să rămână în spital la ora 23.20, a ieșit din secție, a coborât scările și la ora 23.40, când a ieșit o asistentă după el pentru a-l convinge să rămână în spital, l-a găsit în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare au fost efectuate până la 00.45, dar eforturile au fost în zadar.

Bărbatul a refuzat și recoltarea de probe pentru un test RT PCR. Motivul invocat atât la refuzul testului PCR, cât și al internării în zona tampon a fost că ambii săi părinți au fost răpuși de Covid-19.

VEZI ȘI: CORONAVIRUS LIVE BILANȚ 22 august 2021. Numărul infectărilor în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel