Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris

Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris / Foto: Pixabay
Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecție, împușcat de poliția din Paris / Foto: Pixabay

Un bărbat care a strigat „Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecției a fost împușcat de poliția din Paris. 

Incident șocant într-o gară din Paris. Un bărbat care a strigat ”Allahu Akbar” după ce i s-a cerut să-și pună masca de protecției a fost împușcat de poliție, scrie Realitatea.net.

Potrivit presei locale, bărbatul ar fi scos un cuțit și ar fi strigat ”Allahu Akbar, Franța este condusă de Statul Islamic” când a fost abordat de ofițerii de securitate deoarece nu purta masca de protecție, una dintre măsurile sanitare obligatorii în Franța.

Bărbatul ar fi a refuzat însă să se conformeze și i-ar fi amenințat pe polițiștii feroviari cu un cuțit. Oamenii legii l-au împușcat, iar individul a fost rănit grav. Incidentul s-a petrecut în gara Saint Lazare din Paris. Procurorii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor și promovare a terorismului.

Incident terorist în Franța. Polițistă înjunghiată în gât. Macron: Nu vom ceda nimic

În luna aprilie a acestui an o polițistă a fost ucisă în fața unui sediu de poliție din apropiere de Paris, Franța. Autoritățile au catalogat incidentul ca fiind unul terorist. Parchetul antiterorist a lansat o anchetă atunci.

Ofițerul de poliție înarmat, în vârstă de 48 de ani, a fost înjunghiat în gât. Atacatorul în vârstă de 36 de ani, care ar fi venit în Franța din Tunisia în urmă cu câțiva ani, a fost împușcat și mai târziu a murit în spital. Surse apropiate anchetei au declarat că autorul atacului comis în faţa unui comisariat de poliţie din Rambouillet a strigat 'Allah Akbar!' în momentul înjunghierii victimei, o poliţistă în vârstă de 48 de ani, au indicat surse apropiate anchetei, relatează Agerpres. 

În lupta angajată contra terorismului islamist, nu vom ceda nimic, a scris preşedintele francez Emmanuel Macron pe Twitter. Ea era poliţistă. Stéphanie a fost ucisă în comisariatul său din Rambouillet, în ţinuturile deja mortale din Yvelines, a adăugat şeful statului francez, făcând o aluzie la asasinarea profesorului Samuel Paty în 2020 şi a doi poliţişti în iunie 2016 în acelaşi departament din regiunea pariziană. La rândul său, premierul Jean Castex a afirmat că Republica şi-a pierdut pe una din eroinele sale cotidiene, într-un gest barbar şi de o infinită laşitate. Vezi continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel