Un bărbat a murit de COVID în prima zi din an, după ce a refuzat internarea în spital

Un bărbat a murit de COVID în prima zi din an, după ce a refuzat internarea în spital  / Foto: Pixabay
Un bărbat a murit de COVID în prima zi din an, după ce a refuzat internarea în spital / Foto: Pixabay

Un bărbat care a refuzat internarea în spital a murit de COVID în prima zi din an. A încercat să se trateze acasă.

Un bărbat nevaccinat de 38 de ani din Forli a murit în dimineața zilei de 1 ianuarie la Spitalul Bufalini din Cesena, după ce a refuzat internarea în spital și ar fi încercat acasă un tratament propriu împotriva Covid-19, scrie La Stampa. Asta reiese dintr-o primă reconstituire parțială a cazului, raportată tot de Resto del Carino, deși Unitatea Locală de Sănătate din Cesena (AUSL) a confirmat doar lipsa vaccinării.

Bărbatul ar fi contractat coronavirusul în noiembrie anul trecut, luând decizia fatală de a nu merge imediat la spital, ci de a se trata la domiciliu, singur. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat, până când bărbatul de 38 de ani a fost obligat să se prezinte la spitalul din Forlì la începutul lunii decembrie. Tabloul său clinic, deși nu prezenta, după cum pare, anumite patologii anterioare, a apărut imediat foarte compromis de complicațiile pulmonare. Personalul medical a încercat toate terapiile posibile, dar starea bărbatului s-a înrăutățit. În urmă cu câteva zile, i s-a dispus transferul de urgență la secția de terapie intensivă a spitalului Bufalini din Cesena, unde, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a murit.

Viceprimar mort de COVID la doar 43 de ani. S-ar fi tratat la domiciliu 10 zile

Viceprimarul comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, în vârstă de 43 de ani, a murit în luna octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde fusese diagnosticat cu COVID-19.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, la zece zile de la debutul bolii, cu 70% afectare pulmonară, după ce s-ar fi tratat la domiciliu.

"Pacientul a fost internat iniţial în Secţia Boli Infecţioase, după care starea sa s-a deteriorat, fiind transferat la Anestezie Terapie Intensivă, compartimentul COVID-19, unde bărbatul a decedat", a declarat vineri, pentru Agerpres, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat, pentru Agerpres, că bărbatul figura în statisticile instituţiei ca fiind vaccinat încă din luna mai. Conform unor surse medicale, rudele bărbatului ar fi declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că acesta este imunizat. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel