Un avion s-a prăbușit în largul Costa Rica. Printre victime se află și un copil

Un avion s-a prăbușit în largul Costa Rica. 

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă în largul Costa Ricăi, informează AFP şi dpa. La bord se aflau cinci cetăţeni germani, plus pilotul, transmite Agerpres. Echipele de salvare din Costa Rica au descoperit deocamdată în apele Mării Caraibilor corpul unui adult şi al unui copil.

Aeronava, un Piaggio P180 Avanti, a dispărut de pe radare vineri seara, în drum din Mexic către Puerto Limon, pe coasta de est a Costa Ricăi. Eforturile de căutare au fost suspendate iniţial în timpul nopţii din cauza vremii nefavorabile. Resturi ale aparatului au fost localizate mai devreme sâmbătă la circa 28 kilometri în largul aeroportului din Limon.

Potrivit ziarului german Bild, la bordul avionului s-ar fi aflat fondatorul sălilor de sport McFit, Rainer Schaller, partenera sa şi cei doi copii ai lor, şi un alt bărbat.

Ministerul de Externe de la Berlin nu a comentat identitatea victimelor, menţionând că ambasada germană din San Jose este în contact cu autorităţile locale pentru clarificarea celor întâmplate.

Numărul morţilor, în urma prăbuşirii unui avion peste o clădire rezidențială din Krasnodar, a crescut la 13

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, după degajarea dărămăturilor de la locul incidentului, corpurile neînsufleţite ale celor decedaţi au fost scoase la suprafaţă. La ora locală 6:00, pe data de 18 octombrie, se înregistrau 13 victime, inclusiv trei copii, în urma impactului aeronavei cu blocul de locuit. 19 persoane au fost rănite, patru dintre acestea au fost transportate la Spitalul Regional din Krasnodar, restul continuă să primească tratament la Spitalul din Eisk”, a precizat Kuzneţov, marţi. Potrivit acestuia, răniţilor li se acordă toată asistenţa medicală necesară şi sprijin psihologic necesar.

Acordarea de asistenţă medicală răniţilor se află sub gestionarea personală a ministrului sănătăţii al Federaţiei Ruse, Mihail Muraşko, a adăugat oficialul rus. Serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă al Rusiei a precizat că salvatorii au finalizat debarasarea dărâmăturilor. Aceştia au precizat că, în timpul operaţiunii de salvare, au reuşit să salveze vieţile a circa 68 de persoane, iar peste 360 de persoane au fost evacuate în timp util.

Luni seara, un avion de vânătoare Su-34 s-a prăbuşit în oraşul Eisk, piloţii s-au catapultat. Avionul s-a prăbuşit asupra unei clădiri cu nouă etaje, ceea ce a declanşat un incendiu de proporţii. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a primit rapoarte de la miniştri şi guvernatorul regiunii cu privire la situaţie şi a ordonat să se ofere toată asistenţa necesară rudelor incidentului aviatic, soldat cu prăbuşirea aeronavei militare la Eisk.

Preşedintele a dispus ca guvernatorul ţinutului Krasnodar, Veniamin Kondratiev, ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Aleksandr Kurenkov, şi ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, să plece de urgenţă la Eisk, pentru a acorda sprijin la operaţiunile de salvare şi în acordarea de asistenţă necesară celor răniţi, în urma accidentului din oraşul Eisk, a informat Serviciul de presă al Kremlinului. Ambii miniştri se aflau atunci la locul incidentului, notează Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel