Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute

Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un avion al forțelor aeriene britanice s-a prăbușit în Marea Britanie.

Un avion cu reacție F35 britanic s-a prăbușit în Marea Mediterană, miercuri, în timpul unui zbor de rutină, relatează Sky News. Pilotul a reușit să se catapulteze la timp, însă aeronava de 100 de milioane de lire sterline a ajuns pe fundul mării.

Nu sunt încă informații care să ateste că ar fi fost vorba de acțiuni ostile, însă o investigație va determina dacă a fost vorba de vreo defecțiune a avionului sau de eroare umană, scrie digi24.ro.

Avionul de ultimă generație RAF F35 nu a fost încă recuperat din mare. Aeronava valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

„Pilotul a fost salvat”

 

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al apărării a declarat că „un pilot de F35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mediteranei, în această dimineață”.

HMS Queen Elizabeth este portavionul navă-amiral al flotei britanice și este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în legătură cu ea. Pe portavion se mai află opt alte F35 britanice și 10 americane.

„Pilotul a fost salvat și a revenit, în siguranță pe navă, iar o investigație a fost pornită, nu putem comenta la acest moment”, potrivit Publika.

Pilotul Glen de Vries a murit într-un accident de avion, la o lună după ce a zburat în spațiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek”

Pilotul Glen de Vries a murit joi după-amiază, la 49 de ani, într-un accident de avion produs în New Jersey. El zburase luna trecută în spațiu, alături de actorul William Shatner, cunoscut pentru rolul din „Star Trek”, dar și de alți doi turiști spațiali, la bordul capsulei New Shepard a companiei Blue Origin, scrie ABC News.

Avionul în care se afla Glen de Vries și o altă persoană s-a prăbușit joi după-amiază, într-o zonă împădurită din Hampton Township, la circa 60 de kilometri distanță de New York. Era un Cessna 172, un avion de mici dimensiuni, cu patru locuri, folosit pentru zboruri de antrenament și de agrement.

A fost deschisă o anchetă, dar pentru moment nu sunt cunoscute cauzele accidentului aviatic, transmite CNN (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel