Un avion de pasageri a derapat pe pista aeroportului

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un avion de pasageri a derapat la aterizare din cauza ninsorii abundente. 

Un avion de pasageri cu 44 de persoane la bord a derapat la aterizare şi a ieşit vineri de pe pista aeroportului din capitala Letonei, Riga, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, relatează DPA. Ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a fost unul dintre pasagerii care se aflau în acel moment la bordul aeronavei, scrie Agerpres.

Pista a fost închisă



Nicio persoană nu a fost rănită în incidentul de pe aeroportul din Riga, au anunţat echipele de salvare şi compania aeriană care a realizat acea cursă între Suedia şi Letonia. Aeronava a fost remorcată pentru verificare şi a fost declanşată o anchetă. Pista aeroportului a fost închisă temporar.

"O săptămână de neuitat: Întorcându-ne la Riga după ce am decolat din Stockholm, avionul a derapat şi a ieşit de pe pistă", a scris ministrul Rinkevics pe Twitter. El le-a mulţumit echipajului, personalului aeroportului şi serviciilor de urgenţă pentru "reacţia lor rapidă, calmă şi pentru profesionalism".

Letonia a fost lovită vineri de o furtună de zăpadă. Biroul de meteorologie a anunţat că la Riga stratul de zăpadă depăşea vineri dimineaţă grosimea de 20 de centimetri. Şi în alte zone ale ţării au căzut ninsori abundente.

Biroul de meteorologie a ridicat nivelul de alertă pentru Riga şi a anunţat cod roşu din cauza ninsorii abundente. Autorităţile letone au cerut rezidenţilor să evite folosirea autoturismelor şi, dacă este posibil, să rămână în locuinţele lor. 

În 2020, un avion s-a rupt după ce a derapat la Istanbul 

Un avion de linie s-a rupt în trei după ce a ieşit de pe pistă la aterizare în februarie 2020 pe aeroportul internaţional din Istanbul.

Fuzelajul aparatului, aparţinând companiei private Pegasus, s-a rupt în două şi a luat foc după ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul internaţional Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a Istanbulului, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune CNN-Turk.

Media turce au comunicat că există persoane rănite în urma incidentului, dar ministrul transporturilor turc Cahit Turhan, citat de televiziunea de stat TRT, a indicat că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în urma accidentului. Avionul s-a rupt în trei bucăţi după ceea ce Turhan a numit o aterizare dură. El a adăugat că unii pasageri au fost răniţi, potrivit Reuters. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel