Un avion a dispărut de pe radar, în timp ce zbura din Croația spre Germania

Un avion a dispărut de pe radar, în timp ce zbura din Croația spre Germania / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Un avion a dispărut de pe radar, în timp ce zbura din Croația spre Germania / Foto: Pixabay, de The Pixelman

Un avion a dispărut de pe radar, în timp ce zbura din Croația spre Germania.

Un avion de mici dimensiuni, cu patru persoane la bord, a dispărut de pe radar duminică după ce a decolat din oraşul de coastă Split din Croaţia şi se îndrepta spre Germania, relatează Agerpres, citând DPA.

Conform media croate, există temeri că avionul, care avea la bord un pilot şi trei pasageri, s-a prăbuşit în Marea Adriatică. Peste 100 de membri ai serviciilor de intervenţie şi salvare au fost mobilizaţi pentru localizarea avionului Cessna 182, conform Ministerului de Interne croat. avion, croatia, Potrivit unor oficiali, căutările sunt îngreunate de vremea nefavorabilă.

Reamintim că anul trecut, două persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit luni în munţii Siebengebirge din Germania. Părţi ale avionului au fost împrăştiate pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi ca urmare a impactului cu solul. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Traficul aerian, aproape de nivelul dinaintea pandemiei

Agenţia de Securitate Aviatică a UE, AVERTISMENT: Risc ca avioanele civile să fie lovite din greşeală, în contextul războiului

Agenţia Pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) a avertizat la începutul lunii că avioanele civile pot fi lovite din greşeală de rachete, în contextul războiului din Ucraina. 

"Aşa cum s-a dovedit deja în alte războaie, erorile de identificare sunt uşor de făcut în zone de conflict. Acest risc este comun tuturor combatanţilor. Dacă adăugăm şi posibilitatea bruierii mijloacelor electronice de navigaţie, a instrumentelor de identificare, atunci ar fi uşor de văzut cum avioane civile, pline de oameni nevinovaţi, să fie ţintite de rachete sau arme cu detecţie radar", avertizează EASA, conform Reuters. 

EASA a adăugat că există şi riscul ca numărul operaţiunilor militare din aeroporturile civile să crească, dar şi că "dronele militare şi aeronavele care operează în zone de conflict pot cu uşurinţă şi fără intenţie să intre în spaţiul aerian civil adiacent".  Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Românii ar putea plăti mai MULT pentru biletele de avion, după un vot al Uniunii Europene împotriva poluării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel