Traficul aerian, aproape de nivelul dinaintea pandemiei

Fotografie de la Sourav Mishra
Fotografie de la Sourav Mishra

Piaţa aeriană s-a prăbuşit în pandemie, dar datele de la începutul anului 2022 arată îmbucurător. 

Piaţa aeriană, de peste 3 mld. euro, s-a prăbuşit în pandemie, dar datele de la Eurocontrol din primele cinci luni din 2022 arată un avans de 110% al traficului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, impulsionat de dorinţa românilor de a călători.

Conform analizei realizate de ZF pe baza datelor de la Eurocontrol, în perioada 1 ianuarie 2022 – 24 mai 2022 au fost înregistrate peste 57.800 de zboruri dinspre sau înspre aeroporturile din România, faţă de 27.400 de zboruri din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În pofida avansului major, nivelul zborurilor din această perioadă a fost sub cel din 2019, diferenţa fiind de circa 15%. După o scădere de aproape 70% a traficului aerian în 2020 faţă de 2019, anul trecut a venit cu o majorare de 40% faţă de anul anterior. Creşterea traficului aerian a fost susţinută şi de eliminarea treptată a restricţiilor din Europa, astfel că apetitul oamenilor de a călători a revenit la nivelul prepandemie.

Estimările pentru acest an privind traficul aerian arată o creştere faţă de anul anterior, însă sub nivelul din 2019, care va fi atins abia în 2023, conform aşteptărilor din piaţă, scrie Mediafax.

Scenariu demn de film: Un pasager cu ZERO experiență a aterizat un avion în locul pilotului

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat în siguranță un avion privat pe un aeroport din Florida pe 10 mai, după ce pilotul a devenit incapacitat. Pe măsură ce incidentul avea loc, pasagerul a putut fi auzit spunând controlului aerian că nu știe să piloteze avionul, potrivit materialului audio de pe liveATC.netm obținut de CNN.

”Am o situație gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent și nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul neidentificat în audio.

Apoi, un controlor de trafic aerian a început să ofere pasagerului instrucțiuni privind aterizarea avionului, potrivit materialului audio. Pilotul de ocazie a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

"Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți. Împingeți înainte comenzile și coborâți într-un ritm foarte lent", se aude controlorul de trafic aerian spunându-i bărbatului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel