Un adolescent a detonat explozibil la un seminar din Rusia. Ar fi avut probleme cu profesorii și instituția

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un tânăr a detonat o bombă la intrarea unei mănăstiri rusești, în cadrul căreia există și un seminar. 

Un adolescent din Rusia a detonat un dispozitiv exploziv la un seminar ortodox din apropierea unei mănăstiri din afara Moscovei, rănind mai multe persoane, relatează BBC. Ministerul de Interne al Rusiei spune că un tânăr în vârstă de 18 ani, absolvent al școlii din Serpuhov, a încercat să se arunce în aer, dar, din fericire, se pare că a supraviețuit.

Ministerul mai transmite că printre răniți se numără și un tânăr de 15 ani. Presa locală spune că alte 12 persoane sunt rănite. Rusia a cunoscut o creștere a atacurilor realizate de către adolescenți asupra școlilor în ultimii ani. Presa locală relatează că adolescentul care a declanșat explozibilul a supraviețuit și se află într-o stare critică la spital. Numele tânărului nu a fost precizat, acesta rămânând sub anonimat. 

Motivul atacului, obținut pe surse

Agenția de știri rusă Interfax a citat o sursă care a spus că animozitatea adolescentului față de profesorii și elevii de la școală ar putea fi motivul atacului. O altă sursă a declarat agenției de presă Tass că fostul elev de liceu plănuia un atac în timpul rugăciunilor de dimineață, dar dispozitivul său exploziv a explodat la intrarea în mănăstire.

Procurorii din regiunea Moscovei au deschis o anchetă pentru tentativă de crimă, dar motivul atacului nu a fost încă confirmat oficial. Magistrații au postat un filmuleț de la fața locului în care apar polițiști și ambulanțe în afara mănăstirii.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyev, nu a precizat câți studenți au fost răniți, dar a spus că niciunul nu se află într-o stare care să îi pună viața în pericol. Într-o postare pe Telegram, el a precizat că „toate serviciile au reacționat la timp” și „medicii au ajutat copiii răniți”.

Violențele în context religios se înmulțesc

Mănăstirea Vvedensky Vladychniy din Serpukhov a fost fondată în 1360. Copiii între 7 și 16 ani sunt înscriși la școală, la aproximativ 100 km sud de Moscova. Biserica Ortodoxă Rusă a promis că va ajuta victimele. Biserica a crescut în statut sub președintele Vladimir Putin, un creștin ortodox practicant.

Incidentele la unitățile religioase sunt rare în Rusia, dar țara a cunoscut o creștere a atacurilor adolescenților asupra școlilor în ultimii ani. În septembrie, un student a ucis șase persoane și a rănit zeci de oameni într-un campus universitar din orașul Ural Perm.

În mai, un tânăr de 19 ani a deschis focul în vechea sa școală din centrul orașului Kazan, ucigând nouă persoane.

Citește și: Atac la o universitate din Rusia. Studenții au sărit pe geam pentru a scăpa. Update: 8 morți și 19 răniți / VIDEO

Te-ar mai putea interesa și: Regulile port-armă vor fi revizuite în Rusia după atacul din Kazan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel