Ultimatum pentru Grecia din partea Eurogrupului, după eșecul negocierilor de la Bruxelles

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Greciei i s-a transmis că are termen până vineri să semneze extinderea actualului pachet de salvare financiară, după ce a doua întâlnire a miniștrilor de Finanțe din zona euro s-a încheiat fără un acord cu Atena.

Ministrul de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, spune însă că Atena va continua să negocieze în zilele următoare, în ciuda ultimatumului primit. El pretins că Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Monetare, i-a arătat luni ciorna unui text pe care l-ar fi semnat cu plăcere, dar că acesta a fost ulterior schimbat în cadrul întâlnirii eurogrupului cu un document pe care nu-l poate accepta, potrivit presei elene.

Grecia este de luni seară cu un pas mai aproape de ieșirea din zona euro după ce negocierile de la Bruxelles privind extinderea programul de ajutor financiar au eșuat. Pachetul financiar în vigoare expiră la 28 februarie, iar întrevederea de luni seara cu miniștrii de Finanțe din zona euro era văzută drept ultima șansă de a securiza o înțelegere. 

Criză Grecia: Eșec în discuțiile de la Bruxelles. Atena, fără pachet de salvare financiară

Președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a declarat că Atena are termen până vineri să semneze prelungirea programului, în caz contrar acesta expiră la sfârșitul lui februarie. "Pe urmă, asta este", a spus el.

"Sentimentul general al Eurogrupului este că cea mai bună cale de a merge înainte este ca autoritățile Greciei să urmeze o extindere a programului", a declarat Dijsselbloem.

În timp ce francezul Moscovici a subliniat că nu există alternativă la extinderea programului, Varoufakis a afirmat că "în următoarele 48 de ore  Europa își va reveni în fire și vom găsi soluția necesară, pentru va mai apoi să facem adevărata muncă necesară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel