Ultimatum dat de patronii Astra Rail: Închidem fabrica dacă nu reveniți la lucru

Patronii Astra Rail au ameninţat că închid fabrica de vagoane marfă de la Arad, dacă salariaţii nu reiau lucrul, conform liderilor sindicali, ultima ofertă către angajaţi fiind o creştere a salariilor de 350 de lei, în două etape, în acest an, pe care unii sunt dispuşi să o accepte.

Liderul sindicatului din cadrul fabricii Astra Rail Arad, Ionel Rusu, a declarat, marţi că la discuţiile avute pe parcursul zilei de luni cu reprezentanţii patronatului, aceştia au avertizat că dacă nu se reia lucrul în cel mai scurt timp, se are în vedere inclusiv închiderea unităţii de producţie.

"Ultima ofertă pe care patronii au spus că sunt dispuşi să o facă pentru semnarea noului contract colectiv de muncă reprezintă o creştere salarială nesemnificativă în comparaţie cu solicitările angajaţilor. Ni s-a propus o creştere în două etape, sume fixe, respectiv 250 de lei pentru fiecare angajat de la 1 mai şi 100 de lei de la 1 octombrie. O parte dintre angajaţi, de la unele ateliere, au decis să reia lucrul, în timp ce alţii vor să continue protestul, nemulţumiţi de această ofertă. Patronatul ne-a transmis că dacă nu se reia lucrul, mai departe totul se va derula prin avocaţi, instanţe, şi ar putea decide inclusiv închiderea fabricii", a declarat liderul sindical.

Potrivit sursei citate, patronii au promis că angajaţii care vor relua de marţi lucrul vor fi plătiţi şi pentru zilele în care au protestat fără să muncească.

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă nu s-au încheiat, însă sindicaliştii spun că patronii nu sunt dispuşi să ofere mai mulţi bani.

Începând de joi, câteva sute de angajaţi protestează în fiecare zi la Astra Rail Arad, nemulţumiţi de negocierile de până acum cu patronatul cu privire la noul contract colectiv de muncă. Ei solicită o creştere salarială de 30-40 de procente.

Astra Rail, care are ca acţionar majoritar (75%) un concern american, are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad. 

Vezi și: A treia zi de proteste la Astra Rail Arad

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel