Uleiuri esențiale: Opt substanțe chimice din lavandă si arbore de ceai interferează cu hormonii

 O asociere între dezvoltarea exagerată a sânilor bărbaților tineri şi utilizarea de uleiuri esenţiale a fost identificată în cadrul unei cercetări realizată în Statele Unite, informează Xinhua luni. 

Un grup de studiu de la National Institute of Environmental Health Science (NIEHS) a descoperit că opt substanţe chimice prezente în uleiurile esenţiale de lavandă şi arbore de ceai interferează cu hormonii umani. 

Aceste substanţe chimice care se regăsesc în uleiuri amplifică producţia de estrogen şi o inhibă pe cea de testosteron, ceea ce poate conduce către ginecomastie. 

Uleiurile derivate din plante sunt prezente în numeroase produse precum săpunuri, loţiuni, şampoane şi produse pentru îngrijirea părului. De asemenea, ele reprezintă o alternativă populară la produsele de curăţenie şi o opţiune de tratament în medicina naturistă. 

Substanțele chimice, periculoase 

Cercetătorul principal din cadrul echipei NIEHS, J. Tyler Ramsey, a sugerat utilizarea cu precauţie a produselor ce conţin uleiuri esenţiale. Societatea noastră consideră că uleiurile esenţiale sunt sigure. Însă, în acestea sunt prezente diverse chimicale şi ar trebui utilizate cu precauţie deoarece unele dintre aceste substanţe au potenţial disruptor endocrin, a spus Ramsey. 

Un număr din ce în ce mai mare de cazuri de ginecomastie raportate au coincis cu expunerea topică la uleiurile esenţiale. În cadrul acestor rapoarte, simptomele s-au estompat după ce persoanele respective au stopat utilizarea acestor produse, notează sursa citată, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel