EXCLUSIV  Uleiul pe care nu trebuie să-l folosești niciodată pentru a prăji alimentele. Wasim Nazer: Nu mai e bun. Se arde foarte repede / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @fabrikasimf
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @fabrikasimf

Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitat la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV, unde a explicat dacă este bine ca uleiul de măsline să fie folosit pentru a prăji alimente. 

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai vechi și versatile uleiuri utilizate în bucătărie și în alte scopuri. Este obținut prin presarea măslinelor și este cunoscut pentru gustul său bogat și aroma distinctivă. 

El este este bogat în acizi grași mononesaturați sănătoși, precum și în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenolii. Consumul regulat de ulei de măsline poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, la controlul nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sănătății creierului.

Există mai multe tipuri de ulei de măsline, care variază în funcție de gradul de aciditate, procesul de producție și calitatea fructelor de măsline utilizate. Printre cele mai cunoscute varietăți se numără uleiul de măsline extravirgin, virgin și rafinat.

Datorită proprietăților sale hidratante și antioxidante, uleiul de măsline este adesea folosit în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Poate fi aplicat direct pe piele sau păr sau poate fi integrat în diverse produse cosmetice.

Uleiul de măsline ar trebui să fie păstrat în recipiente opace, la temperatura camerei, pentru a preveni expunerea la lumină și la căldură, care ar putea deteriora calitatea acestuia. De asemenea, este important să fie consumat în termen de câteva luni de la deschidere pentru a menține prospețimea și calitatea.

1. Sursa foto... (ulei-de-masline_24954500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Putem folosi uleiul de măsline pentru a prăji alimente? 

„Uleiul de măsline dacă este ulei sănătos, virgin, presat la rece, este foarte bun să mănânci o linguriță dimineața. Te ajută foarte mult, dar dacă consumi mai mult ulei de măsline te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița poate fi luată pe stomacul gol, dacă pui și puțină lămâie ar fi perfect.", a spus Wasim Nazer.

Jurnalista Andreea Cercel l-a întrebat pe nutriționist dacă este bine să folosim ulei de măsline atunci când prăjim mâncarea.

„Călim și prăjim sunt lucruri diferite. Dacă îl călim, da. Dacă prăjim, nu. Călitul înseamnă că nu o să dureze foarte mult procesul și nu o să aibă o temperatură foarte crescută. Acolo nu o să ajungă la mai mult de 70-80 de grade. Când prăjești în el ajungi la 200-220 de grade. Atunci nu mai e bun, el nu suportă. Uleiul de măsline se arde foarte repede.

De aceea dacă vrei să calești ceva e de preferabil să pui unt natural sau ulei de măsline. Prăjeala nu e bună, dar dacă vrei să prăjești, uleiul de floarea soarelui e mai corect. Uleiul de măsline se arde și nu mai e bun.", a spus Wasim Nazer la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV.

 

 

VEZI ȘI: Greșeala pe care mulți o fac atunci când țin post intermitent. Nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum se procedează, de fapt / video https://www.dcnews.ro/greseala-pe-care-multi-o-fac-atunci-cand-tin-post-intermitent-nutritionistul-wasim-nazer-a-explicat-cum-se-procedeaza-de-fapt-video_948147.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel