EXCLUSIV  Greșeala pe care mulți o fac atunci când țin post intermitent. Nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum se procedează, de fapt / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions

Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitat la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV, unde a explicat dacă fructele sunt sau nu o alternativă de gustarea sănătoasă. Acesta a vorbit și despre rolul gustărilor și cum trebuie ținut postul intermitent. 

În cadrul emisiunii moderate de Andreea Cercel, nutriționistul Wasim Nazer a explicat care este cantitatea de fructe care ar trebui consumată într-o zi și când nu trebuie să le consumăm niciodată. 

„Când dau un regim pacienților mei le dau două mese de fructe pe zi. Deci micul dejun, un fruct, prânzul, un fruct, cină. Fructele nu sunt bune a fi consumate seara, deci după ora 18:00 nu e bine să consumăm fructe. La gustare trebuie consumat un fruct. Am pacienți care îmi spun că au mâncat un kilogram de cireșe. E suficient cât un pumn, o cantitate normală, mică, cât mărimea unui măr, asta e o porție normală.”, a spus nutriționistul.  

 

Gustările, rol esențial în dietă 

Există mai multe voci care susțin că gustările nu ar trebui consumate și că ar trebui ca fiecare persoană să-și lase digestia să funcționeze. Jurnalista Andreea Cercel l-a întrebat pe nutriționist dacă gustările, în general, sunt sănătoase sau ar trebui condamnate. 

„Unii spun că sunt bune și sănătoase, sunt alții care spun că preferă să aibă mese mai puține și distanțate. Trebuie să cunoaștem corpul și abia atunci putem decide dacă gustările sunt bune sau nu.

Trebuie să mâncăm fructe. Dacă avem doar 3 mese principale pe zi, când mai mâncăm fructele dacă nu mâncăm gustări? Avem mic dejun, prânz și cină, fructele unde sunt incluse? De aceea e bine să avem și gustare. Dacă ești un om care se trezește la 7:00 și mănânci micul dejun la ora 8:00, până la ora 13:00 ce faci? Automat o să-ți fie foame. 

Dacă mănânci un fruct poți să te mai abții până la 13:00 -14:00, când iei prânzul. Dacă eu îți dau încă o masă undeva la 2-3 ore nu o să-ți fie foame și la masa de prânz nu o să mănânci foarte mult. Asta e strategia mea.", a spus Wasim Nazer. 

3. Sursa foto... (salata-fructe_87589400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @lifeforstock

 

Postul intermitent nu trebuie ținut zilnic

Nutriționistul a explicat faptul că postul intermitent nu trebuie ținut zilnic, el nu trebuie să devină un stil de viață, ci este suficient să fie ținut o dată sau de două ori pe săptămână.

„Sunt unii care spun că renunță la fructe ca să aibă timp pentru digestie. Într-adevăr este foarte bine să ținem post intermitent, sunt adeptul lui. Asta înseamnă să nu consumi nimic o perioada lungă de timp, 14-16 ore, dar nu trebuie ținut zilnic. De două ori pe săptămână e mai mult decât suficient, nu înseamnă că trebuie să fie un stil de viață, să mănânci doar 5-6 ore pe zi.

Este în funcție de corp, de necesitățile lui, de bolile pe care le ai pentru că sunt niște boli care nu-ți permit să nu mănânci, nu poți sta o perioadă lungă de timp fără să mănânci nimic. De aceea e important să ne cunoaștem corpul și să le facem pe amândouă. Un om normal trebuie să țină și pot intermitent măcar o dată, de două ori pe săptămână, și să mănânce și gustările.", a spus Wasim Nazer la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel