UEFA, la un pas de a sancționa Rusia. Discuţii pentru mutarea finalei UCL de la Sankt Petersburg

România, învinsă dramatic de Slovacia la Europeanul Under-19. Tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru CM Under-20 la ultima fază / Foto: Pexels.com
România, învinsă dramatic de Slovacia la Europeanul Under-19. Tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru CM Under-20 la ultima fază / Foto: Pexels.com

Finala Ligii Campionilor din acest sezon este programată să se joace la Sankt Petersburg, pe data de 28 mai 2022. În acest moment, şansele ca locul să fie schimbat sunt extrem de mari în contextul tensiunilor politice internaționale.

Situaţia de la graniţa ruso-ucraineană şi escaladarea conflictului prin recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk i-au făcut pe reprezentanții UEFA să discute o posibilă mutare a finalei UCL în altă țară.

Finala Champions League 2022 ar putea fi mutată la Londra, pe celebrul Wembley

Finala ar urma să fie mutată la Londra, pe Wembley, scrie cotidianul Daily Mail, citat de A Bola. Presa engleză spune că o decizie finală ar putea fi luată săptămânile viitoare.

Citește și: Duma de Stat a ratificat, în unanimitate, independența Donețk și Lugansk. Inițial, un deputat s-a abținut

Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat acordurile de prietenie și cooperare cu cele două entități separatiste din estul Ucrainei.

Duma de Stat a ratificat acordurile de prietenie și cooperare între Rusia și cele două entități separatiste din Estul Ucrainei. Prin această hotărâre, parlamentarii ruși au recunoscut așa-zisa independență a regiunilor Lugansk și Donbass.

Documentele au fost aprobate cu 400 de voturi pentru. Inițial, în primele două lecturi, un deputat s-a abținut. 

”Colegi, fiți mai atenți”, a declarat președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin. După ce documentele au fost supuse votului a treia oară, acestea au întrunit o unanimitate de voturi ”pentru”.

”S-a găsit”, a exclamat Volodin, referindu-se la colegul care se abținuse de la vot anterior, scrie Publika. Vezi articolul aici!

Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina se va confrunta cu noi provocări şi pierderi

Kievul se va confrunta cu noi 'provocări' şi 'pierderi', a atras atenţia marţi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un mesaj către armată, după decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi de a trimite trupe în aceste teritorii, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Ne aşteaptă provocări dificile. Vor exista pierderi. Vom fi nevoiţi să trecem prin durere, să depăşim teama şi disperarea', a spus Reznikov, într-o declaraţie publicată de ministerul său. 'Dar vom învinge, fără îndoială. Suntem pe teritoriul nostru', a adăugat el.

Potrivit Reuters, Reznikov a mai spus că decizia de luni a Rusiei înseamnă că Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

'Inamicul şi-a arătat ieri (luni - n.r.) adevărata faţă, cea a unui criminal care vrea să ia ostatică lumea liberă. Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

Cu un nou Pact de la Varşovia şi cu un nou Zid al Berlinului', a precizat el în declaraţia sa. În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Kiev a făcut apel marţi la Occident să adopte 'sancţiuni severe' împotriva Rusiei.

'Diplomaţia ucraineană lucrează intens în capitalele străine pentru a fi impuse sancţiuni severe împotriva Federaţiei Ruse', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel