Duma de Stat a ratificat, în unanimitate, independența Donețk și Lugansk. Inițial, un deputat s-a abținut

Duma de Stat a ratificat, în unanimitate, independența Donețk și Lugansk. Inițial, un deputat s-a abținut  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Duma de Stat a ratificat, în unanimitate, independența Donețk și Lugansk. Inițial, un deputat s-a abținut / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat acordurile de prietenie și cooperare cu cele două entități separatiste din estul Ucrainei.

Duma de Stat a ratificat acordurile de prietenie și cooperare între Rusia și cele două entități separatiste din Estul Ucrainei. Prin această hotărâre, parlamentarii ruși au recunoscut așa-zisa independență a regiunilor Lugansk și Donbass.

Documentele au fost aprobate cu 400 de voturi pentru.

Inițial, în primele două lecturi, un deputat s-a abținut. 

”Colegi, fiți mai atenți”, a declarat președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin.

După ce documentele au fost supuse votului a treia oară, acestea au întrunit o unanimitate de voturi ”pentru”.

”S-a găsit”, a exclamat Volodin, referindu-se la colegul care se abținuse de la vot anterior, scrie Publika.

Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina se va confrunta cu noi provocări şi pierderi

Kievul se va confrunta cu noi 'provocări' şi 'pierderi', a atras atenţia marţi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un mesaj către armată, după decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi de a trimite trupe în aceste teritorii, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Ne aşteaptă provocări dificile. Vor exista pierderi. Vom fi nevoiţi să trecem prin durere, să depăşim teama şi disperarea', a spus Reznikov, într-o declaraţie publicată de ministerul său. 'Dar vom învinge, fără îndoială. Suntem pe teritoriul nostru', a adăugat el.

Potrivit Reuters, Reznikov a mai spus că decizia de luni a Rusiei înseamnă că Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

'Inamicul şi-a arătat ieri (luni - n.r.) adevărata faţă, cea a unui criminal care vrea să ia ostatică lumea liberă. Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

Cu un nou Pact de la Varşovia şi cu un nou Zid al Berlinului', a precizat el în declaraţia sa. În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Kiev a făcut apel marţi la Occident să adopte 'sancţiuni severe' împotriva Rusiei.

'Diplomaţia ucraineană lucrează intens în capitalele străine pentru a fi impuse sancţiuni severe împotriva Federaţiei Ruse', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel