Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina se va confrunta cu noi provocări şi pierderi

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declart că Kievul se va confrunta cu noi "provocări" şi "pierderi".

Kievul se va confrunta cu noi 'provocări' şi 'pierderi', a atras atenţia marţi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un mesaj către armată, după decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi de a trimite trupe în aceste teritorii, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Ne aşteaptă provocări dificile. Vor exista pierderi. Vom fi nevoiţi să trecem prin durere, să depăşim teama şi disperarea', a spus Reznikov, într-o declaraţie publicată de ministerul său. 'Dar vom învinge, fără îndoială. Suntem pe teritoriul nostru', a adăugat el.

Potrivit Reuters, Reznikov a mai spus că decizia de luni a Rusiei înseamnă că Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

"Inamicul şi-a arătat ieri adevărata faţă"

'Inamicul şi-a arătat ieri (luni - n.r.) adevărata faţă, cea a unui criminal care vrea să ia ostatică lumea liberă. Kremlinul a mai făcut un pas spre reînvierea Uniunii Sovietice.

Cu un nou Pact de la Varşovia şi cu un nou Zid al Berlinului', a precizat el în declaraţia sa. În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Kiev a făcut apel marţi la Occident să adopte 'sancţiuni severe' împotriva Rusiei.

'Diplomaţia ucraineană lucrează intens în capitalele străine pentru a fi impuse sancţiuni severe împotriva Federaţiei Ruse', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

La Washington, preşedintele american Joe Biden a publicat un decret care interzice orice nouă investiţie, schimb comercial sau finanţare din partea unor persoane americane în legătură cu regiunile separatiste.

Casa Albă a promis noi sancţiuni

Casa Albă a promis noi sancţiuni pentru marţi. Uniunea Europeană va decide la rândul său marţi represalii, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Şi Marea Britanie va anunţa marţi 'o primă serie' de sancţiuni economice 'care vor lovi Rusia foarte puternic', a spus premierul Boris Johnson.

Moscova a respins până acum criticile şi ameninţările cu măsuri punitive occidentale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel