UE vrea să învețe de pe urma pandemiei. Interogare la OMS

Uniunea Europeană ar urma să facă propuneri pentru un mecanism prin care va învăța despre pandemia de coronavirus în următoarea întâlnire a Organizației Mondiale a Sănătății.

Uniunea Europeană ar urma să facă propuneri pentru un mecanism prin care va învăța despre pandemia de coronavirus în următoarea întâlnire a Organizației Mondiale a Sănătății, conform The Guardian. Totuși, UE nu va aborda problema după cum doresc Statele Unite sau Australia, țări care cer o întreagă interogare internațională.

Bruxellesul încearcă să împace Statele Unite și China, dorit să înceteze aruncarea vinei dintre cele două superputeri. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat China de zecile de mii de morți și a cerut OMS să facă investigații în țara de unde a plecat coronavirusul.

Care ar fi obiectivul unei investigații depline?

O investigație internațională este greu de realizat, fiindcă nu se știe exact când ar putea fi desfășurată și care ar fi obiectivul: ce s-a întâmplat în China, comunicarea dintre China și OMS sau răspunsul OMS în sine?

Reprezentantul Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a spus că propunerea blocului, care va veni într-o întâlnire virtuală a OMS pe 18 mai, va „oferi acces pentru a învăța mai multe despre originea bolii pentru a preveni următoarea pandemie. Fiindcă nu aceasta va fi ultima. Avem nevoie să învățăm lecții din ea".

În timp ce Europa susține OMS și demersurile Uniunii, Statele Unite încă doresc o interogare completă, după ce au tăiat finanțarea Organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel