UE vrea ca fluxul de migranți să fie redus

Uniunea Europeanăf ace presiuni asupra Ankarei să reducă numărul migranților care ajung în Grecia pe mare la mai puțin de 1.000 pe zi, în schimbul preluării refugiaților direct din Turcia, au declarat miercuri oficiali ai UE, precizează Agerpres.

În contextul crizei umanitare din Grecia, cancelarul german Angela Merkel a făcut presiuni pentru organizarea de urgență a unui summit al UE cu Turcia la 7 martie, la Bruxelles, care va avea loc după mai multe zile de negocieri diplomatice intense cu Ankara pentru a salva rezultatele acordului de la 29 noiembrie menit să limiteze fluxul de migranți. 

'Nu există o alternativă bună la o cooperare eficientă cu Turcia', a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, care urmează să se întâlnească joi cu președintele turc Tayyip Erdogan. 

Deși au trecut trei luni de când Ankara a fost de acord să ajute la limitarea fluxului de migranți, peste 2.000 de persoane traversează zilnic Marea Egee în diverse ambarcațiuni pentru a ajunge pe insulele grecești. 

Doi oficiali din cadrul UE au declarat pentru Reuters că Germania, principalul stat de destinație pentru migranți,vrea ca fluxul zilnic să fie 'în limita a trei cifre, nu patru', pentru a putea începe să preia refugiați direct din Turcia pentru relocare. 

Relocarea ar contribui la a transmite refugiaților sirieni mesajul că există o cale spre Europa care evită riscul înecului și al așteptărilor de zile la granițele care se închid în număr tot mai mare în Europa, a spus un al treilea oficial UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel