UE va acorda încă 500 de milioane de euro Ucrainei pentru achiziția de armament greu

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.
Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

Sprijinul militar va acoperi arme grele, cum ar fi tancuri și artilerie și va aduce ajutorul din partea blocului la aproximativ 2 miliarde EUR.

UE va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro. Acest lucru a fost declarat de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Sprijinul militar va acoperi arme grele, cum ar fi tancurile și artileria, și va aduce ajutorul din partea blocului la aproximativ 2 miliarde EUR, potrivit Europa Today.

"Voi anunța alocarea a 500 de milioane de euro de asistență militară Ucrainei, ceea ce va aduce asistența noastră la un total de 2 miliarde de euro. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea de arme grele", a declarat diplomatul reporterilor, după o întâlnire a miniștrilor de Externe din G7.

"Un nou impuls pentru sprijinul militar. Va fi o presiune mai mare asupra Rusiei cu sancțiuni economice, continuarea izolării internaționale a Rusiei și combaterea dezinformarii", a spus Borrell.

Embargoul asupra petrolului rusesc a stagnat din cauza insistenței Ungariei de a cere noi garanții de la UE. "Sunt sigur că vom avea un acord. Avem nevoie de el și îl vom avea. Trebuie să scăpăm de dependența noastră de petrolul rusesc", a spus Borrell.

Pe 3 mai, premierul britanic Boris Johnson s-a angajat, de asemenea, să mărească ajutorul militar acordat Ucrainei împotriva invaziei ruse, în valoare totală de 300 de milioane de lire sterline (aproximativ 355 de milioane de euro), inclusiv radare și drone. 

Pe 7 mai, a venit rândul lui Joe Biden să anunțe un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari. De când invazia rusă a început pe 24 februarie, administrația lui Joe Biden a oferit Kievului ajutor militar în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari. Tranșa anterioară anunțată a fost de 800 de milioane de dolari.

Comisia Europeană plănuiește împrumuturi de 15 miliarde de dolari pentru a-i oferi Ucrainei

Pentru a susține economia ucraineană a Ucrainei, UE ia în considerare acum împrumuturi de miliarde de euro în scopul expres de a ajuta națiunea invadată de către ruși.

O astfel de propunere, care se pare că urmează să fie dezvăluită oficial în jurul datei de 18 mai, a fost criticată de o serie de persoane din bloc. Liderul delegației Alternative für Deutschland în Parlamentul UE, europarlamentarul Nicolaus Fest,a declarat publicației Breitbart Europe că planul de împrumut riscă să încalce „clauza fără datorii” din cadrul unui tratat major al UE.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel