UE reușește să livreze 500.000 de proiectile Ucrainei până la finalul lui martie

FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

UE va livra mai multe de un milion de proiectile Ucrainei, până la finalul războiului.

Până la sfârșitul lunii martie 2024, numărul de proiectile livrate Ucrainei în cadrul inițiativei Uniunii Europene de un milion de proiectile de artilerie pentru Kiev va ajunge la aproximativ 500.000.

Potrivit European Pravda, citându-l pe Peter Stano, purtătorul de cuvânt pentru politică externă al Comisiei Europene, s-a remarcat că, în acest an, numărul de proiectile livrate Ucrainei va ajunge la un milion.

"La sfârșitul lunii martie, vor fi aproximativ jumătate de milion de proiectile", a declarat Stano ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist despre stadiul actual al îndeplinirii promisiunii UE.

"Nu am putea livra un milion până la sfârșitul lunii martie, dar Ucraina va primi, de fapt, mai mult de un milion, în funcție de capacitate și de comenzile care au fost plasate," a adăugat Peter Stano, subliniind că totul depinde de cooperarea bilaterală între Ucraina și țările membre.

În luna ianuarie, Thierry Breton, Comisarul European pentru Piața Internă, a declarat că Uniunea Europeană va putea produce cel puțin 1,3 milioane de proiectile până în 2025.


Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunțat alocarea a 500 de milioane de euro către companiile europene pentru extinderea capacităților lor de producție a munițiilor în cadrul unui program care va permite sporirea aprovizionării cu muniție pentru Ucraina și reînnoirea stocurilor țărilor UE.


La 18 martie, miniștrii de externe ai statelor membre ale UE au adoptat o decizie finală de a aloca încă 5 miliarde de euro pentru sprijin militar pentru Ucraina în cadrul Facilității Europene pentru Pace.

SUA rămâne solidară cu Ucraina, dar ajutorul militar este încă blocat

Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a subliniat marți că SUA "nu vor lăsa Ucraina să eșueze", în timp ce Congresul continuă să întârzie finanțarea critică pentru ajutorul acordat Ucrainei.

Vorbind în Germania, la cea de-a 20-a întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei la Baza Aeriană Ramstein din Germania, Austin a declarat că armata Ucrainei continuă "să degradeze capacitățile Kremlinului".

"Ucraina nu se va retrage, iar nici Statele Unite nu o vor face", a spus Austin, aflat alături de ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov. "Prin urmare, mesajul nostru astăzi este clar: Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze. Și lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel