UE pune piciorul în prag. Brexit până la 1 iunie, altfel vor fi excluși

Eduard Pascu / 09 apr 2019 / 22:16 Salveaza PDF Comentarii
Brexit
Brexit

Liderii Uniunii Europene vor ameninţa Marea Britanie cu excluderea pe 1 iunie, în cazul în care Camera Comunelor nu aprobă Acordul Brexit şi refuză participarea la scrutinul europarlamentar, arată un proiect de document UE, citat de SkyNews.

Conform unui proiect de document elaborat înaintea summitului extraordinar al Consiliului European programat miercuri, liderii Uniunii Europene ar accepta "amânarea Brexit pentru a permite ratificarea Acordului" de retragere a Marii Britanii din Blocul comunitar.

Liderii UE vor impune Guvernului Theresa May obligaţia de a nu afecta activitatea instituţiilor europene. "În cazul în care Marea Britanie este încă membră a UE în perioada 23-26 mai 2019 şi dacă nu a ratificat Acordul de retragere din UE până pe 22 mai 2019, naţiunea britanică va trebui să participe la scrutinul pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, în conformitate cu reglementările comunitare. Dacă Marea Britanie nu va îndeplini această obligaţie, retragerea din UE se va produce pe 1 iunie 2019", se arată în proiectul de document, obţinut de agenţia de presă Reuters şi de postul Sky News.

"Uniunea Europeană reiterează că proiectul de Acord Brexit nu poate fi renegociat" şi că, până la ieşirea din UE, "Marea Britanie va fi membru cu drepturi şi obligaţii depline", precizează proiectul de document.

 
 
 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23