Brexit. Theresa May caută sprijinul opoziției pentru respectarea referendumului

Azi, liderul Partidului Laburist Jeremy Corby și premierul Theresa May se vor întâlni pentru a discuta o cale de mijloc pentru aprobarea referendumului privind Brexit.

Prim-ministrul britanic Theresa May şi liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, vor avea miercuri o întâlnire oficială în cadrul căreia vor discuta despre modalităţi de gestionare a impasului în care se află Brexit, a anunţat Robin Walker, adjunct al ministrului pentru Brexit, conform Sky News.

„Trebuie să înţelegem dacă există o cale prin care cei doi să onoreze promisiunile făcute", a transmis Walker.

Prim-ministrul britanic Theresa May nu va stabili precondiţii în cadrul discuţiilor cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a transmis Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, într-un interviu pentru BBC Radio.

Nu stabilim precondiţii, dar nu ducem nici un cec în alb. Dorim să ne aşezăm, în interes naţional, pentru a pune capăt incertitudinii şi pentru a respeca rezultatele referendumului", a declarat Barclay.

De asemenea, şi Jeremy Corbyn doreşte să menţină discuţia deschisă şi să nu impună „linii roşii”, a anunţat Rebecca Long-Bailey, purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

„Trebuie să găsim o cale de mijloc şi trebuie să o găsim rapid, de aceea Jeremy Corbyn a transmis foarte clar că nu va stabili limite în discuţie şi că va păstra o minte deschisă”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Prelungirea termenului

"Nu are niciun sens ca Marea Britanie să încerce să obţină o altă amânare pe termen scurt pentru ieşirea din Uniunea Europeană", a declarat miercuri Norbert Roettgen, parlamentar german de rang înalt şi membru al formaţiunii politice a cancelarului Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care premierul britanic Theresa May a informat că va încerca să obţină o nouă amânare a procesului Brexit.

"În contextul situaţiei actuale şi a impasului instituţional, nu există niciun sens în cererea unei noi amânări pe termen scurt a procesului privind Brexit", a declarat Roettgen.

Vezi și: Este sigur. Theresa May va demisiona. Cine i-ar putea lua locul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel