UE dă o veste mare Republicii Moldova și Georgiei

van rompuy
van rompuy

Republica Moldova și Georgia vor semna Tratatul de Asociere la Uniunea Europeană la data de 27 iunie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Bruxelles, a anunțat președintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Van Rompuy a livrat personal mesajele. Marți, el s-a aflat în Republica Moldova, iar a doua zi a efectuat o vizită în Georgia.

"Acordul de Asociere nu este scopul final. UE confirmă aspiraţiile europene ale ţării dumneavoastră", a declarat oficialul, dând astfel un semnal pozitiv privind integrarea celor două state în Uniunea Europeană.

"Georgia este o țară liberă, democratică și ar trebuie să ia singură deciziile. Nicio presiune externă nu trebuie să schimbe asta", a declarat van Rompuy la Tbilisi, cu referire clară la Rusia.

Președintele CoE a salutat eforturile depuse de Republica Moldova și a pledat pentru consolidarea acestora.

"Acordul va consolida nu doar relaţiile dintre Chişinău şi Bruxelles, dar şi între ţara dumneavoastră şi toate statele-membre. De asemenea, semnarea Acordului va duce la o dinamică pozitivă în acest dialog, stabilitate şi prosperitate", a afirmat van Rompuy de la Bruxelles.

El i-a îndemnat pe politicieni să le vorbească oamenilor simpli ce presupune Acordul de Asociere. „Acest lucru nu va schimba identitatea sau modul dumneavoastră de viaţă, iar Moldova nu-şi va pierde niciun milimetru din suveranitatea sa. În plus, Acordul de Asociere este perfect compatibil cu acordul de liber schimb cu ţările CSI", a adăugat Herman Van Rompuy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel