UE îl invită pe Elon Musk la o audiere publică privind politicile Twitter: Nu trebuie să devină un vehicul pentru discursuri instigatoare la ură, interferențe electorale și dezinformare

Parlamentul European l-a invitat pe Elon Musk la o audiere publică privind politicile Twitter.

Parlamentul European l-a invitat pe Elon Musk, noul proprietar al Twitter, să participe la o audiere publică. Invitația vine după ce figuri cheie din UE au avertizat că Twitter poate fi interzis dacă nu implementează politici de cenzură pe scară largă.

Potrivit unei scrisori de invitație a președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, datată luni, organismul UE dorește să aibă un „schimb franc de opinii” cu miliardarul, a declarat un purtător de cuvânt al președintelui.

Twitter „nu trebuie să devină, fără să vrea, un vehicul pentru discursuri instigatoare la ură, interferențe electorale și dezinformare”, se arată în scrisoare.

Musk a cumpărat gigantul rețelelor de socializare la sfârșitul lunii octombrie, iar de atunci Uniunea Europeană i-a cerut în mod repetat să-și consolideze protecția împotriva termenilor definiți vag, cum ar fi discursul instigator la ură, dezinformarea și alt conținut așa-zis dăunător pentru a evita încălcarea legislației UE. .

Într-un mesaj Twitter de luni, comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton, a spus că „platformele nu pot continua să-și dezvolte politicile”, întrucât legea UE privind serviciile digitale stabilește reguli clare.

El a adăugat că legea trebuie aplicată cel târziu până la 1 septembrie a anului viitor și a cerut furnizorilor de servicii să facă tot posibilul pentru a se conforma pe deplin cu legea înainte de termenul limită, potrivit unui raport al publicației de știri maghiare Mandiner.

CITEȘTE ȘI     -    Rețeaua lui George Soros a donat peste 35 de milioane de dolari pentru desființarea Poliției și pentru candidații de extrema stângă din SUA

Legea UE privind serviciile digitale

Breton se referă la Legea privind serviciile digitale a UE, cu unul dintre elementele fundamentale ale actului menit să reglementeze și să restricționeze expunere online sub pretextul „combaterii discursului instigator la ură”. DSA (Digital Services Act) oferă UE puteri largi de a cenzura dizidenții politici și discursurile politice pe care le consideră o amenințare la adresa puterii clasei liberale de stânga.

După cum a raportat anterior Remix News, nu este clar ce va constitui „discurs de ură” sau „dezinformare” sau cine va fi arbitrul acestor desemnări, dar „verificatorii de fapte” care decid adesea aceste probleme sunt aliniați ideologic cu stânga. De exemplu, marea majoritate a verificatorilor de fapte care lucrează pentru Facebook în Europa Centrală și de Est sunt finanțați de oligarhul miliardar George Soros, ai cărui bani au trecut pe la aproape toate ONG-urile liberale de stângadin Occident, ceea ce înseamnă că cei care se opun la imigrația în masă și la restricțiile privind libertatea de exprimare sau susținătorii valorilor tradiționale ale familiei pot fi desemnați ca furnizori de „discurs instigator la ură” și supuși amenzilor sau cenzurii în temeiul DSA, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel