UE și NATO "nu pot oferi asistență militară" Ucrainei

Ministrul finlandez de Externe Alexander Stubb a declarat luni că Uniunea Europeană și și Statele Unite ale Americii nu pot trimite asistență militară Ucrainei, măcinată de un conflict militar în Estul țării și îngrijorată de perspectiva unei invazii a Rusiei.

"Desigur, asta nu este posibil. Știm că NATO oferă asistență militară doar membrilor, în timp ce UE nu are capacitatea pentru a oferi o asemenea asistență", a declarat Stubb la radioul public finlandez, Yle, citat de Reuters.

"UE a semnat un acord de asociere cu Ucraina și aceasta este "puterea soft" folosită de UE", a adăugat șeful diplomației de la Helsinki.

Ministrul de Externe al Ucrainei a făcut sâmbătă un apel la NATO și UE, cerându-le "să ofere ajutor militar și să vină cu o nouă strategie pe care Kievul s-o aplice pentru a încheia conflictul de durează de patru luni".

Cancelarul Angela Merkel a trasat luni limitele solidarității NATO cu statele baltice, pe care alianța nord-atlantică le va apăra la nevoie, dar nu va construi o bază permanentă în zonă.

Turcia și Argentina sfidează Vestul în conflictul cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel