Turcia și Argentina sfidează Vestul în conflictul cu Rusia

Argentina și Turcia și-au declarat disponibilitatea de a umple gaura lăsată forțat pe piața Rusiei de țările Vestului, ale căror produse agro-alimentare sunt supuse embargoului rusesc.

Turcia a anunțat săptămâna trecută că intenționează să-și crească exporturile de produse alimentare spre Rusia pentru a profita de restricțiile impuse de Moscova pentru produsele Occidentului.

"Această situaţie ar putea fi 100% pozitivă, trebuie să profităm de această oportunitate. Rusia poate consuma tot ceea ce noi putem produce" a declarat vice-preşedintele Camerei de Comerţ din Istanbul, Ahmet Ozer, citat de WSJ.

Decizia Turciei, membru NATO și de mulți ani aspirant la calitatea de membru UE, este de natură să tensioneze relațiile cu Bruxelles-ul, care nu vrea ca impactul sancțiunilor impuse de către Vest să fie redus de state din afara blocului comunitar.

Comandant NATO: Răspundem militar la scenariul Crimeea într-o țară aliată

Un alt important exportator al pieței mondiale, Argentina, va trimite o delegație în Rusia pentru a negocia termenii unei creșteri a exporturilor spre Moscova, conform The Moscow Times.

Vecina Argentinei, Brazilia, a reacționat instantaneu după restricțiile impuse de Rusia produselor vestice, afrmând că vrea să-și intensifice exporturile de legume către ruși.

Televiziunea de stat argentiniană Telam spune că întâlnire între delegația Argentinei și cea a Moscovei va acea loc marți și miercuri, "cu obiectivul explicit de a semna rapid contractele de export".

Venituri mai mari din export ar putea ajuta Argentina să stabilizeze rezerva băncii centrale, care a slăbit cu peste 5% în ultimul an, ajungând la 28,9 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel