UE, comparată cu URSS. Theresa May, reacție fermă

Șeful diplomaţiei britanice a stârnit indignare comparând blocul comunitar cu fosta URSS, iar premierul Marii Britanii a reacționat.

Premierul britanic a dat asigurări marţi că Uniunea Europeană nu este acelaşi lucru cu Uniunea Sovietică, a doua zi după ce şeful diplomaţiei britanice a stârnit indignare comparând blocul comunitar cu fosta URSS, relatează Reuters şi Press Association.

Duminică, în timpul discursului său din cadrul congresului Partidului Conservator britanic, ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a acuzat Uniunea Europeană că încearcă să pedepsească Regatul Unit pentru decizia sa de a părăsi blocul comunitar, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică şi încercările acesteia de a-i împiedica pe cetăţenii ei să plece din ţară.

Acum sunt state democratice

Rugată de BBC să comenteze remarcile lui Hunt, Theresa May a subliniat că acum 'în Uniunea Europeană sunt ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică, însă în prezent sunt state democratice'. 'Şi pot să vă spun că aceste două organizaţii nu sunt unul şi acelaşi lucru', a insistat şefa guvernului britanic.

Avertismentele lui Jeremy Hunt în sensul că UE nu trebuie să ţină ostatice statele membre, aşa cum proceda URSS cu propriii cetăţeni, au fost condamnate de numeroşi politici şi diplomaţi din Europa.

Vezi și: Jeremy Hunt, ținta criticilor după o gafă diplomatică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel