UE a fost solicitată să recunoască limbile materne ale imigranților

Limbile materne ale imigranților ar putea fi recunoscute la nivel internațional. Asociația pentru probleme de lingvistică The Language Rich Europe (LRE) a cerut Uniunii Europene și statelor membre să revizuiască politicile referitoare la cultura și limba

LRE a cerut marți ca statele europene să respecte limba și cultura imigranților. LRE susține că asigurarea unei competitivități economice se poate realiza prin înființarea mai multor societăți la care imigranții să aibă acces ușor, precum și recunoașterea oficială a limbilor imigranților.

LRE consideră că înmulțirea vorbitorilor de limba engleză și creșterea amestecului de limbi ale imigranților au reorganizat harta lingvistică a Europei din ultimele decenii. Din acest motiv, Asociația a îndemnat UE să recunoască limbile materne ale imigranților. Mai mult, reprezentanții asociației au subliniat că instituțiile europene și guvernele statelor membre ar trebui să introducă noi politici, în scopul de a sprijini predarea limbilor materne ale imigranților, informează portalul neurope.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel