Udrea şi Bica, arestate. Cine decide extrădarea lor

Descriere foto:

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere Interpol.

Membri ai Agenţiei de Investigaţii Judiciare, afiliată la Biroul Naţional Central Interpol Costa Rica, în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Informaţii şi Securitate Naţională (DIS), după investigaţii, supraveghere şi monitorizare, au oprit miercuri două femei din România, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea autorităţilor române, scrie sursa citată.

Pentru una dintre femei, cu numele de familie Udrea, s-a primit o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită şi abuz în serviciu, emise de Interpol Bucureşti. Această femeie a fost arestată pe o arteră publică, în jurul orei 10.00, în sectorul Sabana Oeste.

Pentru cealaltă femeie, cu numele Bica s-a primit o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită şi corupţie, emise de Interpol Bucureşti. Ea a fost arestată în jurul orei 14:00 pe o arteră publică din sectorul Sabana Este. Ambele femei au fost plasate sub ordinele unei Curţi Penale din San Jose, pentru cele corespunzătoare.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul 'Gala Bute' pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Cine decide extrădarea

Cazul celor două urmează să ajungă în fața unui trimibunal din Costa Rica. Vor fi analizate documentele trimise din România pentru a se hotâră dacă procedura de extrădare este posibilă. O Curte din Costa Rica a emis un aviz pentru reținere, ele fiind ân închisoare urmând să ajungă în fața judecătorilor.

Fetița Elenei Udrea are cetățenie costa-ricană și e mai dificilă extrădarea ei, mai ales că are și statut de refugiat, în schimb la Alina Bica procedura este începută. Procedura este foarte asemănătoare cu cea din cazul Sebastian Ghiță.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, susține că ”extrădarea este posibilă chiar în lipsa unui tratat bilateral în domeniul extrădării”.

Vezi și:  Udrea, arestată. Avocat Vicol: ”E ceva ciudat în aceasta reținere agresivă”
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25